Udland

Japanske hvalfartøjer sætter kurs mod Antarktis

Tre fangstfartøjer og et moderskib har forladt Japan for at tage på jagt efter 1000 hvaler ved Antarktis.

Japanske hvalfartøjer sætter kurs mod Antarktis

Japanske hvalfangstfartøjer har fredag forladt deres hjemhavne og sat kursen mod Sydishavet på deres årlige fangst af de enorme havpattedyr, oplyser nyhedsbureauet Kyodo og miljøorganisationen Greenpeace.

Kyodo skriver, med det japanske fiskeriagentur som kilde, at tre fartøjer er stævnet ud fra den vestligt beliggende havn, Shimonoseki, mens Greenpeace siger, at moderskibet har forladt en anden havn, også i den vestlige del af landet.

- Moderskibet, Nisshin Maru, har forladt Innoshima i dag. Det er den sidste dag, det vil være muligt at sejle mod Sydishavet, siger Greenpeace Japans øverste chef, Junichi Sato, og tilføjer, at fiskeriagenturet havde sagt, at det ville ske i denne måned.

Kyodo skriver, at moderskibet ville slutte sig til de tre fangstfartøjer, der har forladt Shimonoseki tidligere fredag.

De japanske hvalfangere har planer om at jage 935 antarktiske vågehvaler og op mod 50 finhvaler frem til slutningen af marts, har det tidligere lydt fra det japanske fiskeriagentur.

Myndighederne i Japan afviser at bekræfte nogen af afsejlingerne.

- Vi vil af sikkerhedsmæssige årsager ikke afsløre, hvornår skibene sejler eller er sejlet ud, siger en embedsmand i det japanske fiskeriagentur.

Den kontroversielle japanske hvalfangst udløser hvert år konfrontationer med miljøorganisationer.

Det skyldes, at kommerciel fangst af store hvaler er forbudt i henhold til internationale aftaler, men Japan har siden 1987 udnyttet et hul i lovgivningen.

Japanske hvalfartøjer dræber hver vinter omkring 1000 storhvaler.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.