Udland

Japanske kvinder blev sexmisbrugt af falsk forsker

Over 100 kvindelige deltagere i medicinsk undersøgelse i Tokyo blev bedøvet og misbrugt af 54-årig forsker.

Japansk politi har anholdt en mand, der mistænkes for at have bedøvet og sexmisbrugt over 100 kvinder, som blev narret til at tro, at de var deltagere i en medicinsk undersøgelse, siger politiet og japanske medier.

En talsmand for politiet siger, at et stort antal kvinder reagerede på annoncer, hvor en forsker søgte frivillige kvinder til et "klinisk forskningsforsøg", hvor blodtryk skulle måles under søvn. Forsøgene blev gennemført over to år - frem til november 2013.

Myndighederne siger, at den mistænkte, den 54-årige Hideyuki Noguchi, gav kvinderne sovemidler efter at have lokket dem ind på hoteller og kurcentre.

- Når kvinderne var bevidstløse af medicin, voldtog han dem og filmede det, siger politiet.

Optagelser af sexovergrebene blev lagt ud på internettet eller solgt til producenter af pornofilm. Gerningsmanden skulle angiveligt have indkasseret op mod 560.000 kroner på optagelserne.

Gerningsmanden havde ingen medicinsk uddannelse overhovedet.

En talsmand for politiet i Chiba, øst for Tokyo, siger, at politiet er i stand til at bekræfte, at mindst 39 kvinder blev ofre for mandens overgreb. De yngste var teenagere og de ældste var i 40'erne. De kom fra byerne Tokyo, Chiba, Osaka, Tochigi og Shizuoka.

Politiets efterforskere mener, at det reelt var langt over 100 kvinder, som blev udnyttet af den 54-årige.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Så er det besluttet: Næsten alle coronarestriktioner ophæves 1. februar
Luk