Udland

Japanske oversvømmelsesofre vender hjem

Efter flere dages skybrud og oversvømmelser vender flere tusinde japanere hjem for at rydde op efter vandet.

Japanske oversvømmelsesofre vender hjem

Ofre for de japanske oversvømmelser er mandag begyndt på en gennemgribende oprydning, efter at rekordstore regnmængder drev hundredtusinder på flugt. Mindst 32 er omkommet eller savnet.

Tv-optagelser viser, hvordan beboere sammen med frivillige og regeringsembedsmænd skovler mudder og fjerner ødelagt møblement fra deres hjem, mens gravemaskiner fjerner væltede træer og vandets efterladenskaber på vejene.

Fire dages skybrud har afstedkommet voldsomme ødelæggelser i den sydvestlige japanske ø Kyushu, hvor floderne er gået over deres bredder og mudret vand har ødelagt eller oversvømmet huse.

Omkring 2600 huse på den nordlige del af Kyushu er uden strøm ifølge øens elektricitetsselskab, mens lokalregeringerne har sendt redningshold af sted til landsbyboere, der er isoleret efter jordskred.

Militæret blev indkaldt søndag aften til at flyve forsyninger til huse, der var afskåret fra omverdenen, mens de lokale myndigheder lod redningshelikoptere evakuere ældre, som blev fløjet til sygehusene.

Antallet af omkomne fra jordskred og oversvømmelserne er steget til 26. Redningsarbejdere på Kyushu leder fortsat efter seks savnede personer.

Tv-billeder viser redningssvømmedykkere gennemsøge en flod, mens soldater leder efter lig, der er skyllet ind på de oversvømmede rismarker.

- Vi optrapper indsatsen for at fjerne brokker, da mange veje er dækket af mudder mange steder, siger Masatatsu Minoda, en embedsmand fra Kumamoto præfekturet telefonisk fra Kyushu.

Det meteorologiske institut meddeler, at regnen er stilnet af, men advarer mod, at nye voldsomme regnskyl på det nordlige Kyushu kunne udløse flere jordskred.

Regnfald på op til 81,7 centimeter er blevet målt i hårdest ramte Aso ved foden af vulkanen Kumamoto, hvor mindst 19 mennesker er dræbt og tre andre fortsat var savnet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden