Frederikshavn

Jara Rolskov synger i kirken

Lørdag spilles årets sidste lørdagskoncert i kirken

Organist Thomas M. Kursch sætter punktum for decembers lørdagskoncerter.

Organist Thomas M. Kursch sætter punktum for decembers lørdagskoncerter.

FREDERIKSHAVN:På lørdag den 21. december slutter Frederikshavn Kirke årets række af koncerter på adventslørdage.

Det sker med et smukt og enkelt program med julesange fra Danmark, Tyskland, England og Frankrig fremført af kirkens egne kræfter.

Den unge sopran Jara Rolskov vil for mange frederikshavnere være kendt som en af de bærende stemmer i kirkens kor gennem de seneste år. Hun har allerede mange års sangundervisning bag sig, blandt andet som elev af sin mor operasangeren Vibeke Rolskov. Jara akkompagneres på lørdag af organist Thomas M. Kursch.

Koncerten indledes med to julesange - ”Ich steh an deiner Krippen hier” og O Jesulein Süßaf ingen ringere end Johann Seb. Bach.

Dernæst blandes tysk med latin i den gamle salme ”In dulci jobilo”. Her slipper Thomas Kursch orglet for at akkompagnere sangen på blokfløjte.

Fra det danske repertoire har Jara Rolskov valgt middelaldersalmen ”Lad det klinge sødt i sky” og den næsten lige så gamle ”En rose så jeg skyde”. De engelske salmer er ”In the Bleak Midwinther” og ”Once in Royal Davids City”. Koncerten slutter med en tysk-fransk sang: Til et klaverpræludium af Bach har Charles Gounod komponeret en smuk og iørefaldende melodi til teksten ”Ave Maria”. Og dermed er der sat punktum for denne decembers lørdagskoncerter i Frederikshavn Kirke.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.