Jay-Z og Jennifer Lawrence blandt mest indflydelsesrige

Time Magazine har vurderet, at Jay-Z og Jennifer Lawrence er blandt verdens mest indflydelsesrige personer.

Jay-Z og Jennifer Lawrence blandt mest indflydelsesrige

Man har ligeså meget at skulle have sagt, når man bruger hverdagen på at rappe om guldkæder og halvnøgne damer, som når man er præsident i USA.

Det vurderer i hvert fald Time Magazine, der på sin årlige liste over verdens 100 mest indflydelsesrige personer både har fundet plads til rapperen Jay-Z og den Oscar-vindende skuespillerinde Jennifer Lawrence.

Listen er ikke rangeret, men en tilfreds Time-chefredaktør, Rick Stengel, kalder den både "bred" og "dyb".

New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, er ikke overrasket over, at 43-årige Jay-Z er at finde på listen. Han beskriver rapperen som "en legemliggørelse af den amerikanske drøm".

- I næsten alt, hvad han har forsøg sig med, har han haft succes. Og derved har han bevist, at den amerikanske drøm er i live i bedste velgående, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

På ganske kort tid er det også lykkedes 22-årige Jennifer Lawrence at sætte en fed streg under sit store skuespiltalent.

Ved dette års Oscar-uddeling modtog stjernen en statuette for sin hovedrolle i filmen "Silver Linings Playbook", men allerede inden da var hun et kendt ansigt, idet hun leverede en overbevisende præstation som Katniss Everdeen i den populære film "The Hunger Games".

Og andre kendte i den mere kulørte genre har også fundet vej til den prestigefyldte Time-liste. Superstjernen Justin Biebers manager, Scooter Braum, Beyoncé, Justin Timberlake og Frank Ocean kan nemlig også bryste sig af titlen som en af verdens 100 mest indflydelsesrige.

USA's præsident, Barack Obama, er for ottende gang med på listen, som også omfatter Obamas hustru Michele, pave Frans, den britiske hertuginde Kate, Nordkoreas leder Kim Jong-un og præsident for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi.

Ingen danskere er på listen i år, men tidligere har Bjørn Lomborg (2004), Connie Hedegaard (2009), René Redzepi og Henrik Schärfe (2012) været at finde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.