Jazz i verdensklasse

Hans Ulrik og Lars Jansson Trio gæster Brønderslev

Ulrik og Lars Jansson Trio byder på musik i verdensklasse. Privatfoto
Brønderslev 16. november 2016 06:30

BRØNDERSLEV: Fredag 18. november klokken 18.30 slår Jazz9700 dørene op for en aften med levende, varm melodisk jazzmusik og en lækker buffet leveret af Restaurant Hedelund. Det sker i Den Runde Pavillon. Hans Ulrik og Lars Jansson Trio er aftenens gæster.

Jazz9700 har længe haft Hans Ulrik på listen over danske musikere, som meget gerne må lægge vejen forbi Den Runde Pavillon og nu sker det.

Nu gæster Hans Ulrik Jazz9700 og han er en af Danmarks mest benyttede saxofonister med en smuk personlig sound præget af en nordisk tone og er en virtuos instumentalist og blandt andre kendt fra DR Big Bandet, som sideman og har ledet en række danske grupper.

- Det er noget af et “scoop", at Hans Ulrik har valgt at tage Lars Jansson Trio med til denne aftens koncert I Den Runde Pavillon, siger formand for Jazz9700, Niels Persson.

Lars Jansson dannede i 1979 sin egen trio, som anses for at være én af Sveriges fineste ensembler. Han har indspillet en lang række cd’er og turneret rundt i hele verden. Har ofte arbejdet i Danmark med bl.a. danske musikere som f.eks. Cæcilie Norby m.fl. Lars Jansson er en af Sveriges mest begavede musikere og komponi-ster og han har formået at skabe sit eget musikalsk udtryk. Musikken er lyrisk og melodisk og rummer ofte træk fra den svenske folketone.

På bas i trioen har vi danske Thomas Fonnesbæk, som er Danmarks nye fremragende bassist og med god grund sammenlignes med NHØP.

Paul Svanberg spiller trommer og det er noget helt andet end at slå takten.

- Det er en trio i absolut højeste internationale klasse, bemærker Niels Persson.

Sammensætningen er Hans Ulrik (tenor- og sopransax/DK), Lars Jansson (piano/S), Thomas Fonnesbæk (bas/DK) og Paul Svanberg (trommer/S).

Hans Ulriks og Lars Janssons samarbejde går tilbage til 1990’erne og repertoiret består af egne kompositioner foruden folkesange og jazzstandards. I 2012 udgav de cd’en "Equilibrium".

Der kan bestilles billetter på www.jazz9700.dk

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...