Jazz med Stones-musikere rykker til Nationalmuseet

Tre intimkoncerter med musikere tilknyttet Rolling Stones er flyttet fra lille jazzklub til Nationalmuseet.

Rolling Stones i Parken Foto: /ritzau/Lange Per

Rolling Stones i Parken Foto: /ritzau/Lange Per

De tre jazzkoncerter med musikere fra Rolling Stones' band, der løber af stablen onsdag, torsdag og fredag, er flyttet til Festsalen i Nationalmuseet.

Det fremgår af billetterne og er bekræftet af arrangør Niels Lan Doky.

Koncerterne skulle være foregået i Niels Lan Dokys nystartede jazzklub Hotel Danmark, der har plads til 40 mennesker. Men de er altså flyttet.

Koncerterne, hvor musikere tilknyttet Rolling Stones' band spiller klassikere i jazzarrangementer, blev annonceret søndag. Det gav et voldsomt stormløb for at få billetter.

- Det har været overvældende at opleve den store store interesse for de tre udsolgte koncerter med The Rolling Stones Project under ledelse af Rolling Stones’ tenorsaxofonist igennem de sidste 15 år, amerikaneren Tim Ries.

- I Nationalmuseets Festsal er det muligt at imødekomme interessen og samtidig bevare den intime stemning og skabe en ekstraordinær koncertoplevelse, skriver Niels Lan Doky i en efterfølgende pressemeddelelse.

Koncerterne er med det såkaldte Rolling Stones Project. Der er tale om bandmedlemmer, der også er jazzmusikere. Flere af dem tropper op, og det er ikke umuligt, at også nogle af frontpersonerne i det gamle rockband spiller.

- Det er noget, de gør jævnligt. Jeg tror, at konceptet er, at de efter en stor arenakoncert spiller intimkoncerter, hvor de spiller jazzversioner af deres numre.

- Der er meget tætte forbindelser mellem Rolling Stones og jazzverdenen, ikke mindst i kraft af trommeslageren, Charlie Watts, der var jazztrommeslager i London, før han blev hyret ind til Stones, fortalte Niels Lan Doky mandag.

Blandt musikerne i bandet, der også er kendte jazzmusikere, er bassisten Darryl Jones og tenorsaxofonisten Tim Ries.

Rolling Stones spillede tirsdag koncert i Parken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden