- Jeg er ikke til pastelfarver

Vita Josefsen skal helst have gang i hænderne hele tiden

Vita Josefsen har malet i to år og udstiller nu i Frivilligcentret. Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Vita Josefsen har malet i to år og udstiller nu i Frivilligcentret. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

THISTED:Frem til påske udstiller Vita Josefsen sine malerier i Frivilligcentret i Skolegade, hvor de kan ses i åbningstiden.

Vita Margrethe Josefsen (VMJ) er 67 år og thybo af fødsel. Men i mange år boede hun i Bækmarksbro, indtil hun for fem år siden vendte tilbage til hjemegnen og fik bolig på Hortensiavej i Thisted.

- Jeg skal helst have gang i hænderne hele tiden, fortæller Vita Josefsen, som gerne strikker til fjernsynet. For tiden en del babytøj til Røde Kors. Men ellers var det haver og schæferhunde, der tog meget af hendes tid gennem mange år.

Det med havearbejdet måtte hun dog lægge på hylden, efter at hun havde fået et dårligt knæ. Efter en del år som hjemmegående husmor og senere arbejde på madrasfabrikken HUMA i Hurup, på en systue, som pædagogmedhjælper og pedelmedhjælper var hun ellers kommet i gang som kirkegårds- og anlægsgartner. Men så gik hun på efterløn.

- For to år siden foreslog min søster, Lilly Nielsen, mig at gå på et malekursus hos Annette Torrild her i Thisted, og dér blev jeg fuldstændig grebet af hendes malerier og farvesammensætninger, siger Vita Josefsen og fortsætter:

- Jeg er ikke til pastelfarver.

Det kan man kun bekræfte, når man ser malerierne på udstillingen i Frivilligcentret. Hendes malerier er ikke motivbåret, men først og fremmest båret af farvesammensætningen:

- Det giver en fantastisk ro, når man giver sig hen i maleriet, siger Vita Josefsen.

W

frivilligethisted.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.