- Jeg får så meget igen

- Jeg vil gerne bruge mine kræfter på at glæde andre, siger 68-årige Inga Knudsen, der har været frivillig i Sydby-centret i fem år.

Tove Enevoldsen
Inga Knudsen har arbejdet med børn i sit arbejdsliv. Nu bruger hun kræfterne på at glæde ældre medborgere. Foto: Bent Jakobsen
Ældreforhold 25. oktober 2008 06:00

Inga Knudsen, 68 år, er en ildsjæl og et energibundt. Det mærker man straks, man møder hende. Det får mange ældre nytte og glæde af. Hun er nemlig en af flere hundrede frivillige på ældreområdet i Frederikshavn Kommune. - Jeg vil gerne give glæde og livskvalitet til de ældre. Samtidig får jeg rigtig meget igen, fortæller Inga Knudsen. Glæden er altså dobbelt. - Det giver mig mange dejlige oplevelser og livskvalitet. Jeg mærker, at der er nogen, der har brug for mig. Desuden får Inga Knudsen udvidet sin omgangs- og vennekreds i kraft af samværet og samarbejdet med mange andre frivillige. Som formand for Sydbyens Venner har hun ekstra meget at se til. men blandt hendes faste opgaver er "tirsdag-formiddags-hygge" med nogen af beboerne i Gaden i Sydbyen. - Sammen med to andre samler vi 15-20 af de ældre til kaffe og en skive franskbrød. Vi synger sammen, snakker om gamle dage eller en af beboerne har måske fået et nyt oldebarn, som vi skal høre om. Vi hygger os, som om vi sad i en hvilken som helst dagligstue, fortæller Inga Knudsen. Beboerne betaler et beskedent beløb for kaffe og brød. Det skaber et lille overskud, som nu og da omsættes til middagsmad. Forleden havde de frivillige kogt høne, så der blev serveret hønsekødssuppe, tarteletter - og æblekage. - Så bliver beboerne så glade, smiler og spiser med stor appetit. Deres glæde er løn i sig selv, forklarer Inga Knudsen. Hun er desuden med som hjælper ved større arrangementer, og i to år har hun været med til at arrangere højskoleuge under overskriften "Ta' på højskole og bo hjemme". Det er for alle ældre i området. De tager på ture i omegnen og besøger seværdigheder i hele kommunen. Desuden er Inga Knudsen med til at arrangere bankospil om mandagen. - Det er gået op for os, at for nogle ældre føles weekenderne meget lange. Derfor er vi begyndt med søndagshygge en gang om måneden, fortæller hun. Inga Knudsen bor stadig i det hus, som hun og hendes mand flyttede ind i i 1962. Hun passer selv hus og have og får også tid til at være bedstemor for to børnebørn. - Joh, jeg kan godt få tiden til at gå, men jeg bliver ved som frivillig så længe, jeg kan. Jeg har heldigvis et godt helbred og god energi. Hun meldte sig som frivillig for fem år siden, da hun blev alene. - Jeg kunne ikke bare sætte mig i stuen. Jeg skulle videre, være sammen med mennesker og bruge mine kræfter til glæde for andre mennesker. Op til frivilligdagen var hun nogle timer i aktivitetshuset fem ud af syv dage. - Det er så dejligt at komme her, og vi bliver bakket godt op af personalet og ledelsen, slutter Inga Knudsen, en af de uundværlige frivillige hjælpere i Frederikshavn Kommune.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...