- Jeg har mødt masser af spændende piger, fortæller Anita Petersen

Hun kom i sin tid fra København og fandt et nyt netværk i Sæby - via Aktive Kvinder

Her er nogle af Sæbys mange Aktive Kvinder. Foto: Kim Dahl Hansen.
Sæby 24. november 2014 08:55

SÆBY: Til hverdag og fest - der sker altid noget hos Aktive Kvinder i Sæby, der kan holde jubilæum 28. november.

Anita Petersen har en travl hverdag som indehaver af Frisør A på Havnen i Sæby. Men tid til at gå til arrangementer hos Aktive Kvinder skal der være.

- De er jo supergode til at finde fine aktiviteter. Og jeg kan godt lide, når vi kommer bag facaden på virksomhedsbesøg. Der er også rigtig mange gode foredragsholdere, og jeg tager som regel med. Arrangementerne er jo sæsonbetonede, og jeg glæder mig meget til juleturen, siger hun.

Også hun har været med længe - nemlig i tyve år.

De unge kommer med

- Gruppens aldersgennemsnit er støt faldende. Der er nemlig ved at være en del unge kvinder med. Ikke bare landbokoner - men et bredt publikum. Du møder spændende og interessante mennesker, som man ellers ikke ville møde. Det er et godt netværk og en god måde at komme i kontakt med andre på. Så jeg siger: I skal melde jer ind i Aktive Kvinder - og møde masser af andre mennesker. Det har været en rigtig god måde for mig som person at få nye kontakter på - da jeg i sin tid kom hertil fra København. Det er en rigtig god forening, slutter Anita Petersen.

Også hun er med til både jubilæumsfesten og juleturen.

Ulla Stæhr er én af dem, der har været med længe - faktisk lige siden 2000. Så hun kan snart fejre 15-års-jubilæum med foreningen.

Besøg fra Matador

- Vi oplever en masse spændende ture med Aktive Kvinder. Til Tivoli i København, julemarked i Lübeck, Børglum Marked og i år skal vi på juletur på Neder Kjærsholm Hovedgaard. Foreningen er også vældig god til at arrangere foredrag, f.eks. med Troels Kløvedal eller en gang, vi fik besøg af Ulla Houmann, der - under indspilningen af Matador i 19970’erne - var chef for Nordisk Films kostumeafdeling. Lægen Wiera Lorenzen - Mama Doc - har også fortalt sin historie. Og der er modeopvisning og pigeaftener med spisning. For mit eget vedkommende synes jeg, der er meget at lære. Foreningen byder på rigtigt godt samvær med en masse dejlige mennesker. Vi er to der altid følges ad - Aase Kurtzmann og jeg, fortæller Ulla Stæhr.

92-årig i fuldt vigør

Også Nulle Knudsen er rigtig glad for de aktive kvinder.

- Jeg kommer med til stort set alt, hvad de arrangerer, hvis jeg kan gå eller køre dertil. Jeg har været medlem, siden det stadig hed Volstrup Husmoderforening - det er nok ca. 10-15 år siden. Før havde jeg en skotøjsforretning i Vestergade der hed ”Nulles Sko”. Ja, det er jo 30 år siden. Du skal lige vide, at jeg fylder 92 den 20. januar. Jeg kan huske, at vi var ovre i København for at se det ny Operahus og bagefter var vi i Tivoli. Det var en stor oplevelse, men dét er jo ikke en tur, man tager på på egen hånd - i min alder, siger Nulle Knudsen.

Hun har også været til vinsmagning i Manegen, hvor der var mad fra Klostergydens Fisk.

- Foruden dét, der sker om foråret, er der nok otte-ni ture i løbet af vinteren - og hér den 3. december skal jeg selvfølgelig med på juletur med lækker mad og mandelgaver. Vi plejer at være to busfulde - og i år er der vist seks på ventelisten, slutter hun veloplagt.

70 års jubilæet fejres med en fest på Dybvad Kro den 28. november.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...