Jeg har taget ferie for at være med

Stor arbejdsindsats af frivillige

Jørgen Ingvardsen
Der var fyldt godt op i gymnasiehallen, når så mange skulle bespises. Foto: Jørgen Ingvardsen
Dronninglund 18. juli 2016 17:25

DRONNINGLUND: Med omkring 3.000 spillere i årets Dronninglund Cup har det krævet en stor arbejdsindsats at få det hele til at køre.

Alene det at sørge for, at de mange deltagere fik noget at spise, er en stor opgave. Det hele er imidlertid også i år blev klaret på bedste vis takket være de mange frivillige, der år efter år stiller op.

- Jeg har faktisk taget ferie i denne uge for at kunne være med, fortalte Sif Rasmussen under en pause i gymnasiehallen, hvor de mange deltagere spiste.

- Min mand er selvstændig, og han har ikke ferie, men han hjælper med at servere morgenmad og tager så på arbejde bagefter, sagde hun.

Det er Møllehuset i Asaa, der sørger for frokost og aftensmad, mens de frivillige sørger for morgenmad.

- Vi møder allerede kl. 6.30 og kan så gå hjem kl. 15.15, fortalte Jens Broen fra Ulsted. Han var sammen med sin datter, Mie, en af de mange frivillige.

- Det er Mie, der har fået mig med. Hun har spillet håndbold i mange år, og så er det naturligt, at vi stiller op her.

- Det er hyggeligt med alle de forskellige spillere fra hele verden. Det kan da godt være hårdt, men det er også sjovt, fortalte Jens Broen, hvis arbejde mest bestod i at rydde op og lave saftevand.

- Vi blander det selv, og det bliver til mange liter i løbet af en dag. Nu har det ganske vist ikke været så varmt i år, men der skal alligevel blandes mange liter, sagde han.

Mange af de frivillige har været med i mange år, men der er også hvert år nye. I år deltog således nogle af flygtningene fra Asylcentret i Dronninglund for første gang. Det var Sif Rasmussen, der havde taget initiativ til det.

- I stedet for at de bare skal sidde og kede sig på centret, så tænkte jeg, at det kunne være spændende for dem at være med i dette arrangement. Det var der heldigvis nogle af de unge mænd, der gerne ville, og de deltager på lige fod med os andre. Det er dejligt at se, sagde Sif Rasmussen.

- Det er mange, der skal have mad på én gang, men det kører jo stille og roligt, kunne Jette Jensen konstatere. Hun var den samlende figur på madholdet.

- Møllehuset kommer jo med det hele, så vores opgave er stort set bare at rydde op og sørge for, at det hele tiden ser pænt ud. De unge mennesker kommer med et godt humør, og det smitter af. Nogle af holdene synger slagsange ved bordet, og i dag har vi lige hørt et fransk hold synge ’Marseillaisen’. Det er herligt, sagde Jette Jensen, der arbejdede alle dage under stævnet fra tidlig morgen til sidst på aftenen.

- Selvfølgelig kan man godt mærke det bagefter, men vi er jo så mange, der er med i arbejdet, og vi har efterhånden fundet en måde at få det hele til at glide på.

- Jeg nyder at være med. Ellers havde jeg nok heller ikke gjort det i så mange år. Jeg tror, jeg har været med i 30 år. Jeg startede, fordi jeg havde børn, der gik til håndbold. Nu har jeg børnebørn, der gør det, sagde Jette Jensen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...