- Jeg kan kigge atleterne i øjnene

IOC-præsident Thomas Bach er tilfreds med håndteringen af den russiske dopingskandale

Ni ud af 10 spørgsmål på IOC-præsdentens pressemøde handlede om Rusland og eventuelt dopingmisbrug.

Ni ud af 10 spørgsmål på IOC-præsdentens pressemøde handlede om Rusland og eventuelt dopingmisbrug.

RIO:Lørdag starter OL for alvor, og på trods af den store McLaren-rapport, der så dagens lys mindre end 14 dage før OL skulle begynde, så er der alligevel en hel del russiske atleter til start ved OL.

Kun atletikudøverne er for alvor blevet straffet med kun en russisk atlet til start, mens de øvrige forbund i stor stil har besluttet at lade russerne stille op, selvom McLaren-rapporten fandt beviser på et statsstøttet russisk dopingapparatur.

IOC-præsident Thomas Bach er tilfreds med den måde, som man har håndteret sagen.

- Jeg mener personligt, at jeg kan kigge alle atleter i øjnene. For os har det ikke været nemt at træffe en beslutning til hverken den ene eller den anden side, men jeg føler, at vi har truffet de valg, der gavner både legene som helhed, og de russiske atleter, siger IOC-præsidenten.

- For os at se, så er McLaren-rapporten stadig ikke færdiggjort, og derfor kan man ikke træffe alt for drastiske belsutninger baseret på den alene. men det er klart, at det er en situation, som vi følger nøje, og vi arbejder tæt sammen med WADA (Det Internationale Dopinagentur) og CAS (Den Internationale Sportsdomstolo) på at løse eventuelle problemer, siger Thomas Bach.

Russiske journalister har ved legene luftet tanker om, at MacLaren-rapporten skulle være et politisk motiveret angreb på russisk sport.

- Jeg har ikke nogen politisk agenda i den her sag. Og jeg bakker ikke nogen op fremfor andre. Jeg træffer de beslutninger, der er bedst for sporten, og det vil jeg også forsøge at gøre fremadrettet, siger Thomas Bach.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.