DGI Landsstævne

- Jeg ser frem til nærheden i Aalborg

Helene Holmsgaard, lærer på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole i Haverslev, glæder sig til landsstævnet

Efterskolelærer Helene Holmsgaard kommer sammen med 120 efterskoleelever til landsstævnet i Aalborg.?Foto: Jesper Thomasen

Efterskolelærer Helene Holmsgaard kommer sammen med 120 efterskoleelever til landsstævnet i Aalborg.?Foto: Jesper Thomasen

AALBORG:- Jeg glæder mig rigtig meget til at se alt den nærhed i Aalborg og nede ved havnen. Det bliver helt vildt interessant at se, hvordan vi kan være så mange mennesker til en masse forskellige arrangementer og så specielt åbningsparaden gennem byen, siger Helene Holmsgaard, der er lærer på Himmerlandscenterets Idrætsefterskole, HCI, i Haverslev.

Hun er klar til DGI Landsstævne 2017 og klar til at rykke til Aalborg mandag morgen sammen med 120 efterskoleelever og seks andre lærere. De skal boltre sig en hel uge til landsstævnet, og Helene Holmsgaard er fuld af forventning. Hun har nemlig prøvet det før. Første gang som gymnast på DGI’s nordjyske repræsentationshold i Holbæk i 2009. Hun var også med i Esbjerg for fire år siden som efterskolelærer.

Et anderledes landsstævne

Men ved dette stævne bliver det anderledes. Denne gang foregår langt det meste i byen, nede ved havnen, ude på Vestre Fjordpark, i Østre Anlæg, i midtbyen blandt mange andre steder inden for en radius af fem kilometer.

- Det minder egentlig lidt om karnevalet. De har forsøgt at tage de der stemninger, der er omkring Aalborg og bygge hele landsstævnet op om. Det er det også i forhold til efterskoleholdet. Vi viser, hvad Aalborg er, og instruktørerne har lavet noget med vandet, mågerne, Aalborgtårnet, og det som ellers er kendetegnet ved byen, fortæller Helene Holmsgaard.

Spændt på åbningsparade

Åbningsparaden glæder hun sig helt specielt til.

- Der bliver spillet musik helt vildt mange steder i løbet af paraden. Der er også en helt speciel koreografi alle i paraden kender, som man danser sammen til en bestemt melodi. Det, tror jeg, får en til at få kuldegysninger igennem kroppen, når man oplever det, fortæller hun.

Det med kuldegysninger er der også lagt op til, når efterskolerne optræder fredag aften og lørdag. De er 6500 elever på Aalborg Stadion, der blandt andet også skal synge sammen.

- Det får jeg helt kuldegysninger af at tænke på, smiler Helene Holmsgaard, der i det hele taget bare glæder sig.

- Det er en kæmpe folkefest

- Det er en kæmpe folkefest. Man er sammen om at dyrke en masse sport. I Holbæk var min far med på et fodboldhold og min mor et gymnastikhold, så hele familien kan være med i forskellige sportsgrene. Det er en folkefest for hele familien, alle generationer. Om aftenen er der koncerter og arrangementer, så det er i døgndrift, man er i gang. Man sover ikke så meget, men så falder man lige i søvn på græsset med en is i hånden, fortæller hun.

Allerede mandag morgen gik landsstævnet i gang for de 120 efterskoleelever, der bliver til afslutningsceremonien søndag 2. juli.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.