Fodboldlandsholdet

- Jeg ser ham som back

Landstræner Morten Olsen forklarer fravalget af Daniel Wass

Daniel Wass har været flyvende for Evian i denne sæson, men er ikke med på landsholdet. Foto: Sebastien Bozon/Scanpix

Daniel Wass har været flyvende for Evian i denne sæson, men er ikke med på landsholdet. Foto: Sebastien Bozon/Scanpix

DEBRECEN:Daniel Wass har været en af af de afgørende profiler hos Evian i denne sæson, hvor den tidligere Brøndby-spiller har optrådt på flere positioner.

På landsholdet kan han i øjeblikket ikke bruges, og det skyldes, at landstræner Morten Olsen ser Wass som højre back. Evian-spilleren er dog på Olsens radar.

- Daniel har spillet fire-fem forskellige positioner på et Evian-hold, som heldigvis klarede sig og overlevede i den bedste franske liga. Også på grund af Daniels kvaliteter i den sidste kamp, siger landstræneren med henvisning til Evians 3-0-sejr over Sochaux, hvor Wass scorede to mål.

Morten Olsen overvejer i øjeblikket kun at bruge 24-årige Wass som højre back i landsholdsregi. Derfor ville det være en fordel for Evian-danskeren, hvis han spillede den position fast for sit klubhold.

- Det kan også være irriterende for spilleren selv at blive flyttet rundt, men det kan også være en fordel, for så får han næsten altid spilletid. Jeg tror dog, at han helst vil spille højre back, og det tror jeg også, at han kommer til.

- På vores hold husker vi hans debut mod England for tre år siden, hvor han kom ind og gjorde det fremragende. Så synes vi efterfølgende, at han faldt i niveau.

- Så brugte vi ham på venstre back, hvor vi har benyttet mange højrebens-spillere, og det lykkedes lidt ind imellem, men ikke rigtig godt. Så vi har truffet nogle valg, og lige nu har vi Lars Jacobsen Peter Ankersen på højre back, fortæller Morten Olsen.

- Men vi har sagt til Daniel, at vi kigger hans vej, men der er stor konkurrence, og den konkurrence må spillerne tage op.

- Hos os er han ikke 10’er eller højre fløj. Det har vi andre, der er. Dem, han konkurrerer med på landsholdet, er dem, der spiller højre back, fastslår Olsen.

Daniel Wass har i denne sæson scoret ni ligamål for Evian, hvilket gør ham til holdets næstmest scorende spiller.

Det danske landshold er i øjeblikket samlet i Debrecen, hvor holdet torsdag aften møder Ungarn i en venskabskamp. I næste uge kommer Sverige på besøg i Parken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst