Musik

- Jeg vil gerne skrabe lidt i overfladen

Kulturprisen skal bruges på musikken, fastslår Tone.

Tone alias Sofie Nielsen var selvfølgelig glad, men også meget stolt og beæret over at modtage Den NORDJYSKE Kulturpris 2011.

Tone alias Sofie Nielsen var selvfølgelig glad, men også meget stolt og beæret over at modtage Den NORDJYSKE Kulturpris 2011.

- Jeg er meget, meget stolt og virkelig beæret, sagde en storsmilende Sofie Nielsen, med kunstnernavnet Tone, i sin takketale efter overrækkelsen af Den NORDJYSKE Kulturpris 2011 på 100.000 kr. - Jeg kan virkelig godt lide at være i Aalborg og vil gerne skrabe lidt i overfladen og kæmpe for, at Aalborg bevarer det unge kreative vækstlag, lød det fra vinderen, inden hun gav et nummer med efterfølgende stort bifald fra publikum. Da den glade vinder var trådt ned fra scenen, fangede NORDJYSKE hende for at høre, hvad prisen betyder for hende. - Det er selvfølgelig en stor anerkendelse af det, jeg laver. Men prisen betyder også meget i forhold til de andre, jeg arbejder sammen med. Det er vigtigt, at der er plads til undergrundsting, for det er her, det spirer, vokser op og gror, inden man når derop, hvor man blander den gode vin med øllet fra Netto, forklarer den 31-årige prismodtager. Nogle af dem, Tone arbejder sammen med i det, som hun kalder undergrundskulturmafiaen er Christian Villum, ejer af pladeselskabet Uhrlaut, Kristian Ravn-Ellestad, videokunstner, og Jonas Westergaard, iværksætter og eventmager. - Alle sammen er blevet i Aalborg for at skabe ting her, så derfor er denne pris også deres fortjeneste. De er lige så stor en drivkraft, som jeg er, fastslår Tone. Hun har allerede besluttet, at nogle af de 100.000 kr. skal bruges til at udgive et nyt album, og så vil hun også gerne på turne i udlandet. - Jeg drømmer også om f.eks. at kunne spille med et symfoniorkester og på den måde udvikle min horisont, fortæller Tone, der i går følte, at prisoverrækkelsen var et drømmescenario.