Danmark

Jelved: Blander mig ikke i menighedsrådenes budgetter

Kirkeministeren glæder sig over, at der bliver rejst en debat om, hvordan sognekirkerne bruger deres midler.

Sognekirkerne er hvert år ansvarlig for at fordele 6,2 milliarder kroner. Det er det enkelte menighedsråd, som bestemmer, hvad pengene skal bruges til, og det har kirkeminister Marianne Jelved (R) ikke i sinde at lave om.

- Det er det enkelte menighedsråds egen kompetence, hvordan de bruger midlerne. Det har en kirkeminister overhovedet ikke adkomst til at blande sig i eller give direktiver til. Det er deres ansvar, og derfor vil jeg heller ikke blande mig i det.

- Af principielle grunde mener jeg ikke, at jeg skal komme med en løftet pegefinger til menighedsrådene, siger hun til Ritzau.

For første gang har folkekirken offentliggjort en samlet opgørelse over, hvordan alle sognekirkerne bruger deres penge.

Her fremgår det, at kirkerne bruger næsten tre gange så mange penge på kirkekor og på at holde koncerter, end de gør på diakonalt arbejde som for eksempel besøgstjenester, sorggrupper og væresteder, skriver Kristeligt Dagblad.

Den fordeling får i avisen kritik af både en gadepræst fra Odense og lederen af Kirkens Korshær i Aarhus, som mener, at fordelingen strider imod det budskab, som kirken prædiker.

Selv om Marianne Jelved ikke selv vil tage stilling til kritikken, så glæder hun sig over, at debatten bliver rejst.

- Jeg synes, det er alletiders, at vi kan offentliggøre menighedsrådenes regnskaber, så man kan forholde sig til, hvordan pengene bliver brugt.

- Det er vigtigt, at debatten rejses, sådan at flere og flere bliver engageret i det. Man kan diskutere fordelingen i det enkelte menighedsråd, sogn eller provsti, siger kirkeministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst