Jelved i møde om nyt antimatchfixing-center

Kulturminister mødes mandag med Morten Løkkegaard for at diskutere forslag om et nyt anti-matchfixing center.

Jelved i møde om nyt antimatchfixing-center

Et nyt internationalt center skal bekæmpe dansk og international snyd og svindel i sportens verden - et såkaldt europæisk antimatchfixing-center.

Det foreslår næstformand for kulturudvalget i Europa-Parlamentet, Morten Løkkegaard (V), og han mødes mandag formiddag med kulturminister Marianne Jelved (R) i Kulturministeriet for at diskutere det.

- Der er behov for en ny instans til at iværksætte initiativer i kampen mod alle former for matchfixing. Alle de erfaringer foreslår jeg, vi samler i et nyt anti-matchfixing center.

- Det vil være en kærkommen hjælpeinstans til sportsforbundene, hvis matchfixing i højere grad blev bekæmpet internationalt, siger Løkkegaard i en pressemeddelelse.

Ved en høring om matchfixing på Christiansborg for to uger siden understregede flere af oplægsholderne fra sportens verden, heriblandt direktør i Idrættens Analyseinstitut (Idan), Henrik Brandt, at man ikke kan bekæmpe matchfixing alene med nationale tiltag.

- Et antimatchfixing-center skal indsamle erfaring, oplyse og understøtte efterforskningen. Centeret kan være et pilotprojekt, så vi afprøver, hvilken model og indsats der virker bedst i kampen mod matchfixing.

- Efterforskningen skal styrkes, og vi skal styrke alle former for deling af best practice og erfaringsudveksling, mener Løkkegaard.

Kulturministeren har nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til, hvilke initiativer der er nødvendige for at holde matchfixing væk fra Danmark.

- Jeg er enig med Marianne Jelved i, at matchfixing er et internationalt problem, og det bør derfor bekæmpes i et internationalt samarbejde. Der er simpelthen behov for en koordineret europæisk indsats, hvis vi vil matchfixing til livs.

- Det er et spørgsmål om at bevare sportens troværdighed, siger Løkkegaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.