Jelved: Løkke-tale betyder besparelser på 30 mia.

Den radikale politiske ordfører siger, at Venstres nulvækst og skattelettelser betyder store besparelser.

Jelved: Løkke-tale betyder besparelser på 30 mia.

Det betyder besparelser for 30 milliarder kroner frem til 2020, når Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen lægger op til nulvækst i den offentlige sektor.

Det siger De Radikales politiske ordfører, tidligere økonomiminister Marianne Jelved.

- Det kan lyde tilforladeligt med nulvækst, og mange tænker nok, at det er sådan i dag. Men der skal kompenseres for lønudvikling og den demografiske udvikling, som betyder flere ældre, siger hun.

I 2013 er væksten i den offentlige sektor på 0,1 procent af hensyn til krav fra EU. Fra 2014 til 2020 regner regeringen med en vækst på 0,8 procent om året.

Venstre vil skabe nulvækst i det offentlige og sænke skatten for at styrke Danmark i konkurrencen med nabolande som Tyskland og Sverige, hvor der er lavere løn og skat.

- Venstres argument er, at de vil forbedre konkurrenceevnen. Det er ærgerligt, når de selv havde 10 år til det, men satte konkurrenceevnen over styr. De kunne ikke styre lønudviklingen, siger Marianne Jelved.

Evnen til at konkurrere forbedres gennem bedre produktivitet, som kommer af mere uddannelse, påpeger Jelved.

Men uddannelse risikerer også komme under sparekniven, hvis Venstres nulvækst gennemføres, mener hun.

Marianne Jelved var økonomiminister fra 1993 til 2001, hvorefter Venstre ledede regeringen frem til 2011, først med Anders Fogh Rasmussen som statsminister og senere med Lars Løkke Rasmussen som regeringschef.

Beregningen af, at nulvækst betyder besparelser for 30 milliarder kroner, er lavet i Socialdemokraternes politisk-økonomiske sekretariat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.