Jelved: Michael Rasmussen beviser dopingindsatsens effekt

Kulturministeren har tillid til Anti Doping Danmark og mener, at Rasmussen er et bevis på, at indsatsen virker

Jelved: Michael Rasmussen beviser dopingindsatsens effekt

Anti Doping Danmark gør en god indsats i kampen mod doping. Det viser sagen om cykelrytteren Michael Rasmussen, fastslår kulturminister Marianne Jelved (R).

Hun var tirsdag kaldt i samråd af Folketingets Kulturudvalg om Anti Doping Danmarks indsats efter sagen om Michael Rasmussen, der har indrømmet at have dopet sig i 12 år - uden at Anti Doping Danmark opdagede ham.

Spørgsmålene til ministeren gik på, hvorfor Anti Doping Danmark ikke har afsløret eliteudøveres langvarige dopingmisbrug, og om der er behov for at stramme indsatsen mod doping op.

Men kulturministeren har tillid til Anti Doping Danmarks indsats på trods af Michael Rasmussens årelange dopingmisbrug, der ikke kom frem, før han selv tog bladet fra munden:

- Michael Rasmussen er et bevis på, at WADA (international anti doping agentur) og Anti Doping Danmarks arbejde har båret frugt. Han har følt nettet stramme om sig, og det har betydet, at han brød tavshedens lov, siger Marianne Jelved.

Anti Doping Danmark har over for kulturministeren oplyst, at Rasmussen har været underlagt dopingkontrol i alle årene. Og i forbindelse med internationale konkurrencer har han været underlagt kontrol fra i alt fire instanser.

Dermed understreger Marianne Jelved, at det ikke kun er Anti Doping Danmark, som har ansvaret for, at Michael Rasmussen ikke blev opdaget. Men det har været vanskeligt at afsløre misbruget:

- Der har været en kultur blandt sportsudøverne om ikke at tale højt om doping. Der har været en "tavshedens lov". Dopingsynderne har været et skridt foran kontrolmyndighederne, siger kulturministeren.

Marianne Jelved oplyser desuden, at Anti Doping Danmarks opgavevaretagelse vil blive belyst under en udredning af idrættens økonomi og struktur i Danmark, som er sat i gang i 2012, og som forventes færdig i anden halvdel af 2013.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.