Jelved om doping-generationen: Sørgeligt

Kulturministeren mener, at cykelsporten har brug for andre forbilleder end 90'ernes dopingsyndere.

Jelved om doping-generationen: Sørgeligt

Cykelsporten har brug for at glemme 1990'ernes generation af dopingsnydere, så de unge ryttere kan få nogle ordentlige forbilleder at spejle sig i.

Det mener kulturminister Marianne Jelved (R), efter at Danmarks mest vindende cykelrytter, Rolf Sørensen, mandag aften valgte at springe ud som dopingsynder.

- Det er et sørgeligt billede, der tegner sig af en generation i cykelsporten, som har snydt sig til hæder, siger Marianne Jelved til politiken.dk.

- Jeg håber, at et sort kapitel kan afløses af et rent, og at kommende generationer kan spejle sig i rigtige og hæderlige vindere, lyder det fra ministeren.

Rolf Sørensen slutter sig til Bjarne Riis, Jesper Skibby, Brian Holm, Bo Hamburger og senest Michael Rasmussen, der alle har erkendt brug af doping i et årti, hvor det præstationsfremmende middel epo ikke kunne fanges af dopingkontrollen.

Sørensen vandt i sin tid store endagsløb som Liege-Bastogne-Liege og Flandern Rundt og har indtil mandag aften været hårdnakket benægter af sin dopingfortid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.