Sejlsport

Jena Mai Hansen bliver 49erFX-landstræner

29-årige Jena Mai Hansen bliver efter sit karrierestop landstræner for de kvindelige 49erFX-sejlere.

Jena Mai Hansen (tv) fortsætter i 49erFX-klassen som landstræner for de kvindelige sejlere, efter at hun for nylig indstillede sin aktive sejlerkarriere. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Jena Mai Hansen (tv) fortsætter i 49erFX-klassen som landstræner for de kvindelige sejlere, efter at hun for nylig indstillede sin aktive sejlerkarriere. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I begyndelsen af oktober meddelte Jena Mai Hansen, at hun stoppede sin aktive karriere som sejler.

Jena Mai Hansen var en del af en succesfuld sejlduo i 49erFX-klassen med Katja Salskov-Iversen, men nu er Jena Mai Hansen tilbage i en anden rolle.

Den 29-årige tidligere sejler bliver således landstræner for de kvindelige sejlere i netop 49erFX-klassen, meddeler Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

- Det bliver en kæmpe udfordring, som jeg glæder mig til at tage hul på.

- Først og fremmest er jeg rigtigt glad for, at pigerne på holdet har kunnet se idéen i at få mig ind som ny træner, siger Jena Mai Hansen.

Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen udgjorde den succesfulde, danske 49erFX-besætning og vandt både VM-guld, EM-guld og OL-bronze.

- Jeg har en fordel i, at jeg selv for ikke så længe siden har været gennem både en OL-udtagelse og et OL. Jeg kender presset og ved, hvad det gør ved én.

- Så jeg håber, at jeg på den måde kan bringe noget ro ind på holdet og være med til at finde de marginaler, der gør, at vi står med en medalje i Tokyo om to år (OL, red.), siger Jena Mai Hansen.

Hun har tidligere haft forskellige trænerjob af kortere varighed, og hun er uddannet på diplomtrænernieau.

- Jena kender gamet helt ned i de mindste detaljer, og hun ved præcist, hvad der foregår i sejlernes hoveder, når de befinder sig i de afgørende momenter på banen. Det er netop de kvaliteter og erfaringer, hun skal tilføre holdet, siger Thomas Jacobsen, der er sportschef i Dansk Sejlunion.

Jena Mai Hansen afløser Peter Hansen i jobbet, og dermed vender Peter Hansen tilbage som landstræner for de mandlige 49er-sejlere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst