Jens Rohde: Det er Venstres vedtægter der gælder

Fredag krævede Jens Rohde, at Lars Løkke går af. Han vil ikke forholde sig til, om V nu risikerer fløjkrige.

EU-parlamentsmedlem Jens Rohde, som i fredags krævede Lars Løkkes afgang som formand for Venstre, vil ikke svare på, om Løkke kan fortsætte, hvis han kun har et meget snævert flertal i ryggen.

Rohde afviser over for Ritzau at forholde sig til "alle mulige hypotetiske spørgsmål" om risiko for fremtidige fløjkrige i Venstre, hvis Lars Løkke fortsætter med det smallest tænkelige flertal bag sig.

- Nej, nej, nej, sådan er det ikke i forenings-Danmark. Det er vedtægterne, der gælder, siger han.

Lars Løkkes støtter i Venstre siger nu inden det afgørende hovedbestyrelsesmøde i Odense tirsdag aften, at han kan blive som partiformand, selv om blot 51 procent støtter ham. Det er nye toner.

Kilder i Venstre har hidtil ment, at Løkke var nødt til at have mere end et simpelt flertal bag sig for at fortsætte som partiformand med troværdigheden i behold - tallet 70-75 procent har været nævnt.

Men udenrigsordfører Søren Pind siger mandag til Berlingske, at hele partiet må anerkende det, hvis et flertal i hovedbestyrelsen bakker Lars Løkke Rasmussen op. Også selv om mindretallet udgør 49 procent.

- Nu har folk fået lov at sige, hvad de mener - nogen har efter min opfattelse også sagt for meget - og så er det vigtigt, at vi klinker skårene og står sammen om den beslutning, et flertal træffer, siger Pind til avisen.

Jens Rohde oplyser, at Venstre i Viborg søndag indsendte et forslag til partisekretær Claus Richter om indkaldelse til ekstraordinært landsmøde med henblik på at vælge ny formand.

- Og hvis en tredjedel af hovedbestyrelsen stemmer for, skal der holdes landsmøde, og så vil der i sagens natur være mindst to kandidater, Lars Løkke og en anden, siger Jens Rohde, som ikke vil udtale sig yderligere.

Sagen om mistillid til Lars Løkke tog fart, da det kom frem, at Venstre havde købt for 152.000 kroner tøj til formanden, som desuden har fået betalt ferieophold for sin familie af partikassen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.