Jeppe kan roligt se sig i spejlet

16-årig frederikshavner i eksklusivt udviklingsprojekt for talenter under Team Danmark

Jeppe Vinther træner også rigtig hårdt for at få fysisk styrke til at spille med blandt de bedste på isen.Foto: Peter Broen

Jeppe Vinther træner også rigtig hårdt for at få fysisk styrke til at spille med blandt de bedste på isen.Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Man skal stå tidligt op for at følge med i den 16-årige frederikshavner Jeppe Vinthers dagligdag.

Som ét af landets største ishockeytalenter er han kommet med i Team Danmarks udviklingsprojekt for talenter, hvor blot 28 atleter fra 13 forskellige idrætsforbund er fundet gode nok.

Jeppe udgør sammen med to andre ishockeyspillere en lille, eksklusiv skare, som nu med Team Danmark i ryggen får ekstra mulighed for at udvikle talentet.

- Udtagelsen betyder meget for mig, og jeg betragter det som et skulderklap, siger Jeppe Vinther, der er på ungdomskontrakt på eliteholdet i White Hawks.

Her er det i denne sæson indtil videre blevet til otte-ni kampe og to assister, mens hovedparten af sæsonens kampe er spillet på klubbens hold i 1. division og U19.

- Og så handler det ellers om en masse træning. Hver dag er jeg på isen med eliteholdet, og to gange om ugen har jeg morgentræning med Vendsyssel Sports College i skøjtehallen, fortæller den unge ishockeyspiller.

Store ambitioner

Jeppe Vinther har siden han var helt lille haft store ambitioner med ishockeyspillet, og han drømmer både om en kontrakt i Sverige og i den nordamerikanske liga.

- Efter sommerferien forventer jeg at gå i gang med en uddannelse på handelsskolen, hvor jeg på en fire-årig Team Danmark-linje også kan få tid til fortsat at satse på ishockey. En dag vil jeg gerne leve af at spille ishockey, men foreløbig har jeg en ungdomskontrakt med White Hawks.

Som lille så Jeppe op til ligaspillere som Mads Bech Christensen og Christian Schioldan, men nu spiller han på hold med dem, og det er fantastisk for det unge talent.

- Og så ville det jo bare være helt fantastisk, hvis jeg allerede i min første sæson med eliteholdet i White Hawks kan være med til at spille DM-guldet hjem til Frederikshavn, slutter stortalentet.

På U18 landshold

Den ambitiøse frederikshavner er også med på det danske U18 landshold sammen med klubkammeraten Mikkel Aagaard, og for dem begge er sæsonens store mål at komme med til B-VM med U18 landsholdet til Italien.

For nylig deltog de begge i en firenationers turnering i

Hviderusland, og efter sejre over Hviderusland og Norge tabte det danske hold 2-3 til Letland efter en kamp, der måtte helt ud i straffeslag. Mikkel Aagaard blev topscorer og noteret for fire point i de tre kampe.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.