Jerslev

Jerslev ønsker gang i hjulene

Flere arbejdsgrupper skal bidrage til at skabe udvikling i 9740 Jerslev- området efter startskud fra fonden

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mona Thomsen: - Jerslev Fonden vil gerne bidrage til at udvikle Jerslev.

JERSLEV:Jerslev-borgerne vil ikke sidde med hænderne i skødet og se på, at udviklingen går uden om området 9740 Jerslev. Omkring 100 borgere har været samlet til et møde, for at drøfte områdets fremtid.

Det sprudlede med ideer til udvikling af området, og der blev nedsat flere arbejdsgrupper, der skal komme med ideer til, hvordan, der kan ske udvikling.

Det var Jerslev-fonden, der havde taget initiativ il mødet, og det var fremtidsforskeren Birthe Lindahl, der lagde op til debat.

- Fonden er af stor betydning, og vil derfor gerne være med til at udvikle Jerslev-området, siger formand for fonden, Mona Thomsen.

Erhvervschef Marianne Gade advarede mod at tænke negativt.

- Vi skal tale Jerslev op, sagde Marianne Gade, der understregede, at Brønderslev Kommune er den eneste vendsysselske kommune, der har fremgang i befolkningstallet.

Der opereres med en befolkningstilvækst på 5 procent på 10 år.

- Det er den nære placering til Aalborg, der trækker nye borgere til, mener Marianne Gade.

Også Frank Elefsen opfordrede til at tage de positive briller på. Han henviste til, at det har været fremme, at Jerslev Marked fylder for meget.

- Netop markedet er med til at samle borgerne. Mange bør tage en tørn med at hjælpe under markedet, sagde han.

Frank Elefsen sagde, at det at hjælpe på markedet er med til at samle borgerne, og han pegede på, at mange Jerslev-børn kommer hjem til Jerslev til markedet, hvor de kan møde tidligere kammerater.

Kurt Bering opfordrede til at tænke fremadrettet.

- Om seks år er stadion og klubhus nok flyttet hen til Tóftegårdsskolen, og så er der et areal, der kan benyttes til udendørs-facilitter.

Én af konklusionerne på mødet, for at skabe bedre sammenhold i byen, er, at der holdes nogle flere fester, der kan ryste byen sammen.

Der er allerede planlagt en julefest i slutningen af december.

Det blev efterlyst, at folk, der kender hinanden, ikke nødvendigvis sætter sig ved samme bord. I den forbindelse kom det frem, at der allerede er taget højde for en blanding af borgerne, idet man ved tilmeldingen kan gøre opmærksom på, at man gerne vil sidde ved nye borgere.

En arbejdsgruppe omkring Jerslev Net, hjemmeside og pr består af Jannie Højlund, Kurt Bering, Tenna Svensson, Paw Nielsen, Preben Svendsen og Johnny Christiansen, Sterup.

Gruppen, der skal arbejde på at gøre Jerslev mere attraktiv, velkomst til nye borgere med mere, består af Lene Hansen, Lotte Andersen, Helle Agerskov, Chanette Søndergaard, Mogens Hansen, Hans Chr. Christensen, Kasper Nørgaard, Karina Andersen og Anne Rasmussen.

Gruppen, der skal arbejde med drømmeprojekter: Søren Tannebæk, Henrik Trudslev, Frank Elefsen, Jesper Brønden, Bettina Terp Noes Mose, Dorthe Brønden, Charlotte Søndergaard.

Gruppen for byforskønnelse: Lene Søndergaard og Ann Sofi Lægsgaard Andersen.

Grupperne trækker straks i arbejdstøjet. De kan udvides. I slutningen af november gøres der status over resultatet, og der er planer om at holde et møde efter nytår.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst