Jesper Petersen: Jeg var fejlcastet

Jesper Petersen føler sig mere hjemme i Socialdemokraterne. Det skyldes formandens politiske linje, siger han.

Jesper Petersen: Jeg var fejlcastet

Det er uenighed med SF's politiske linje, der får Jesper Petersen til at forlade partiet til fordel for Socialdemokraterne. Sådan lyder det fra SF's - frem til nu - politiske ordfører. Tankerne om at forlade partiet har han haft i månedsvis.

- Formandsvalget var anledningen til at tage op, om jeg var på den rette hylde, og om det jeg troede SF kunne blive, kunne lade sig gøre, siger Jesper Petersen til Ritzau.

- Jeg har i månedsvis kunne se, hvad det er for en kurs den nye ledelse med fuld legitimitet vil føre, og den er jeg simpelthen uenig i, siger han.

- Det har aktualiseret, at jeg måtte gøre op med mig selv, at jeg var var fejlcastet. Jeg mener, jeg hører til Socialdemokratiet, og derfor melder jeg mig ind, siger han.

Jesper Petersen mener, at sit nu forhenværende parti håndterer regeringsmagten på en "jomfruelig" måde.

- SF diskuterer meget, hvordan man er venstreorienteret på den rigtige måde, og om man overhovedet skal tage ansvaret om at tage magten på sig. Og for mig er det slet ikke et spørgsmål, siger Jesper Petersen og fortsætter:

- Det skal man selvfølgelig, hvis man som jeg er i politik for at gøre en forskel.

Om Jesper Petersen kan blive optaget i den socialdemokratiske folketingsgruppe bliver besluttet på et kommende gruppemøde.

Her skal to tredjedele af medlemmerne godkende Jesper Petersen som nyt medlem, men uanset udfaldet fortsætter han som folketingsmedlem, slår han fast.

- Ja, det gør jeg. Og jeg har et håb om, at den socialdemokratiske gruppe godt vil have en ekstra kollega, som vil arbejde for det samme som dem, siger Jesper Petersen.

Den 31-årige Jesper Petersen betragtes som et af Christiansborgs store politiske talenter. Siden formandsvalget i SF har han dog mistet indflydelse.

Jesper Petersen har siddet i Folketinget siden 2007, hvor han blev valgt ind fra Sønderborg-kredsen.

Han har været SF's politiske ordfører siden 2011.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.