Jesu grav i nyrestaurerede omgivelser

Religiøse ledere åbnede ved en ceremoni onsdag et kapel i Gravkirken, hvor Jesu grav er

Besøgende står i kø for at se det renoverede kapel i Den Hellige Gravkirke, som menes at være Jesu grav. Den blev onsdag genåbnet ved en ceremoni efter mange måneders restaureringsarbejde. Foto: Scanpix/Thomas Coex

Besøgende står i kø for at se det renoverede kapel i Den Hellige Gravkirke, som menes at være Jesu grav. Den blev onsdag genåbnet ved en ceremoni efter mange måneders restaureringsarbejde. Foto: Scanpix/Thomas Coex

ISRAEL:Et nyrestaureret kapel inde i Den Hellige Gravkirke, som menes at være Jesu grav, blev onsdag genåbnet ved en ceremoni efter mange måneders restaureringsarbejde.

Religiøse ledere forestod ceremonien tidligt på dagen inde i Gravkirken, hvor Jesus ifølge traditionen blev korsfæstet og begravet for siden at genopstå.

Præster fra forskellige kristne trosretninger stod ved ceremoniens begyndelse foran Den Hellige Grav, mens et kor sang.

Kapellet er et populært rejsemål for turister og pilgrimme fra hele verden, men har lidt skade efter en brand i 1808 og et voldsomt jordskælv i 1927.

Mange års fugt og varmen fra tændte stearinlys har også påvirket de porøse sten i kapellet, og en noget broget gruppe af ansvarlige for kirken har ikke været en fordel for dens tilstand.

- Tidligere var monumentet sort. Nu ser man, at den rigtige farve er håbets farve, siger chefrenovatoren, Antonia Moropoulou.

Moropoulou siger, at hver del af kapellet har været demonteret og er blevet renset. Et vindue er blevet indsat, så pilgrimmene kan se selve stenen i graven for første gang.

Helligdommen deles ligeligt mellem tre kristne grupper: Den græsk-ortodokse kirke, den armensk-apostolske kirke og den romersk-katolske kirke.

Arbejdet til omkring 25 millioner kroner er blevet udført af et hold bestående af mere end et halvt hundrede eksperter.

Gravkirken er bygget på Golgata-højen, hvor Jesus blev korsfæstet.

Før den seneste renovering, som blev indledt sidste år, fandt den sidste store renovering sted i 1959.

Jerusalems Gamle By, der ligger i Østjerusalem, rummer et væld religiøse steder.

Det gælder blandt andet Grædemuren, der er resterne af det andet jødiske tempel, samt al-Aqsa-moskeen, hvorfra den islamiske profet Muhammed ifølge Koranen steg til himmels samt Gravkirken på Golgata.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.