Danmark

Jihad kræver erstatning af Trykkefrihedsselskabet

Jihad Taha blev af Trykkefrihedsselskabet udelukket fra møde på grund af sit navn. Nu vil han have erstatning.

Jihad kræver erstatning af Trykkefrihedsselskabet

Efter at Jihad Taha blev udelukket fra at deltage i debatmødet om ytringsfrihed, der fandt sted på Christiansborg den 21. februar, kræver den 20-årige studerende nu erstatning af Trykkefrihedsselskabet, der ved med til at arrangere mødet.

Jihad Taha fik på grund af sit navn ikke lov til at deltage i debatmødet, hvor Trykkefrihedsselskabets formand, islamkritikeren Lars Hedegaard, for første gang viste sig efter attentatforsøget mod ham.

Gennem sin advokat kræver Jihad Taha nu en erstatning på knap 14.000 kroner af Trykkefrihedsselskabet.

- Det handler ikke så meget om de penge, der kan komme ud af det. De doneres til Red Barnet Ungdom. Men det er en principiel sag, siger Jihad Taha til Ritzau.

- Jeg har været i kontakt med flere advokater, som er enige om, at mine rettigheder er blevet krænket. Jeg er blevet udsat for diskrimination på samme måde som personer, der på grund af etnicitet ikke kan komme ind på diskoteker, siger han.

Trykkefrihedsselskabet oplyste forud for mødet i februar, at Jihad Taha blev afvist af sikkerhedshensyn.

Han er født på Frederiksberg af en egyptisk mor og med en palæstinensisk far. Forældrene valgte at flytte til Beirut i Libanon i 2001.

Mens faderen fortsat bor i Libanon og arbejder som diplomat på den norske ambassade, er Jihad Taha ved at uddanne sig i samfundsfag på RUC, og vil gerne selv være diplomat, når han er færdig.

- Jeg elsker problematikker om samfundet og er interesseret i at høre det fra kilderne selv. Derfor deltager jeg i debatmøder.

- Og det var også derfor, jeg købte billet til Lars Hedegaards første optræden efter det attentat, som jeg tager skarpt afstand fra, fortæller Jihad Taha.

Lars Hedegaard blev forsøgt skudt foran sit hjem to uger før, han var hovedtaler ved Trykkefrihedsselskabets debatmøde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.