Jobcenteret får mere tid til dig

Jammerbugt Kommune har lavet 4-årig aftale om nyt it-system til jobcenteret. Det frigør resurser til at arbejde med borgerne

Jobcenteret har fået nyt it-system, som er lettere at bruge. Foto: Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

Jobcenteret har fået nyt it-system, som er lettere at bruge. Foto: Grete Dahl Grete Dahl

JAMMERBUGT:Jobcenteret har tegnet aftale om et nyt it-system med firmaet J.H. Schultz. Firmaet var det eneste, der bød på opgaven.

Aftalen gælder for de næste fire år og koster et stykke over en halv million kroner årligt. I forhold til det gamle system er der tale om en mindre besparelse. Den vigtigste ændring er dog, at det bliver langt lettere at anvende systemet fremover, fordi det er baseret på en kendt platform.

Det gamle system var baseret på en specialløsning, som var tungere at arbejde med. Det nye system er baseret på Microsoft Windows, hvilket gør indlæringskurven fladere, forventer beskæftigelseschef Jannie Knudsen fra Jammerbugt Kommune.

- Det ligner meget de andre systemer, vi arbejder med. Jeg tror, det bliver langt mere intuitivt for medarbejderne at arbejde med, siger Jannie Knudsen.

Hun forventer, at det nye

system vil give større driftsikkerhed, fordi det er bygget op på en kendt kerne med bedre sikkerhed.

Det vil også blive lettere at holde styr på lovgivningen fremover, fordi systemet arbejder tæt sammen med andre løsninger fra samme leverandør. Blandt andet en lovguide, der sikrer, at medarbejderne altid er opdateret med de nyeste regler.

- Det giver meget større sammenhæng og stor sikkerhed for, at vi hurtigt får gennemført de lovgivningsmæssige konsekvenser, nye regler har i forhold til vores sagsbehandlingssystem, siger Jannie Knudsen.

Omkring 100 medarbejdere vil komme i berøring med det nye it-system. Beskæftigelseschefen forventer at kunne omlægge personaleresurser ved at spare tid i den daglige brug af systemet. Den tid skal overføres til borgerne i form af flere samtaler, workshops, gruppeprocesser og andre tiltag relateret til beskæftigelsesområdet.

- Det vi gerne vil, er at lave en indsats over for borgerne. Når vi lige har fået systemet kørt ind, forventer jeg, at der bliver luft til mange flere ting, siger Jannie Knudsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden