Udland

Jobkrise i Frankrig: Præsidenten er historisk upopulær

Ikke siden 1981 har en fransk statschef fået så lidt vælgeropbakning. Høj arbejdsløshed presser Hollande.

Jobkrise i Frankrig: Præsidenten er historisk upopulær

Ti måneder efter den socialistiske François Hollande blev valgt til Frankrigs præsident, kæmper han med rigtigt dårlige meningsmålinger.

Hollande er den mest upopulære leder af Frankrig i over 30 år, viser en ny meningsmåling som TNS Sofres har foretaget for avisen Le Figaro.

30 procent af franskmændene mener, at Hollande er den rette mand til at sidde på posten. Tiltroen til præsidenten er dermed faldet med fem procentpoint på én måned - blandt de socialistiske vælgere er tallet faldet med hele otte procentpoint.

Vælgerne er især utilfredse med Hollands håndtering af den stadig mere pressede økonomi i Frankrig, som blandt andet har ført til den højeste arbejdsløshed i 15 år.

Den socialistiske premierminister, Jean-Marc Ayrault, får også smæk af vælgerne. Hans støtte er faldet med fem procentpoint på én måned til 28 procent.

Antallet af registrerede franske arbejdsløse steg med 43.000 personer i januar, og dermed står 3,17 millioner franskmænd uden job. Mængden af ledige i eurozonens næststørste økonomi har ikke været så stor siden den nuværende rekord fra januar 1997.

Den høje ledighed er et tilbageskridt for François Hollande, som havde lovet at nedbringe arbejdsløsheden fra et niveau på mere end 10 procent til et etcifret tal inden december sidste år.

Enorme økonomiske problemer har imidlertid tvunget Hollande til at opgive det mål. Hans regering kæmper med svag vækst, lav konkurrenceevne, tusindvis af fyringer samt generel økonomisk pessimisme.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.