Jobmarked: De ledige stillinger skal findes i København

42 procent af de ledige stillinger i første kvartal kunne findes i København, viser tal fra Danmarks Statistik

Jobmarked: De ledige stillinger skal findes i København

Hvis man er arbejdsløs og på udkig efter et nyt job, så kan det godt betale sig at rette blikket mod København. Hele 42 procent af de ledige stillinger i det private var i første kvartal placeret i Region Hovedstaden, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det samlede antal ledige stillinger i den private sektor var i første kvartal af i år 18.300 stillinger.

I alt var der 7733 ledige stillinger i Region Hovedstaden. Region Nordjylland havde modsat som bundskraber kun 977 ledige stillinger, som de arbejdsløse kunne søge i løbet af årets første tre måneder.

Det samlede antal stillinger var helt præcist 18.327 i første kvartal. Heraf havde 1321 stillinger ikke et bestemt arbejdssted - for eksempel stillinger som sælger eller sømænd.

Ifølge Dansk Erhverv er det et dårligt tegn for økonomien, at det kun er 1,2 procent af det samlede antal stillinger i det private, der er ledige.

- Når der er godt gang i samfundsøkonomien, er der typisk også høj jobomsætning og mange jobopslag.

- Det vil sige, at når økonomien er i vækst og ledigheden falder, så udgør de ledige stillinger typisk en stigende andel af det samlede arbejdsmarked, siger Bo Sandberg, erhvervsøkonomisk chef i Dansk Erhverv, i en kommentar.

Det tyder derfor på, at der fortsat er et stykke vej til en positiv vending på arbejdsmarkedet, vurderer Dansk Erhverv.

Andelen af ledige stillinger er størst i branchen information og kommunikation med en andel på 2,0 procent og lavest i bygge og anlæg med en andel på 0,8 procent.

Den største andel af ledige stillinger er på arbejdssteder med mindre end ti ansatte med 1,3 procent. Arbejdspladser med ti ansatte og opefter har samlet 1,1 procent ledige stillinger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.