Jobpatrulje overvejer politianmeldelse

15-årig kørte truck og traktor og det er forbudt. I første omgang er sagen meldt til Arbejdstilsynet

Camilla Krarup, koordinator hos LO´s jobpatruljen var også på farten i 2007 i Jomfru Ane Gade, hvor dette foto er fra. Arkivfoto: Lars Pauli
@NormalParagraphStyle:

Camilla Krarup, koordinator hos LO´s jobpatruljen var også på farten i 2007 i Jomfru Ane Gade, hvor dette foto er fra. Arkivfoto: Lars Pauli @NormalParagraphStyle:

En lokal maskinfabrik i Frederikshavn Kommune kan forvente besøg af Arbejdstilsynet og eventuelt blive meldt til politiet for at overtræde loven omkring unges arbejdsforhold. Det oplyser leder af jobpatruljen Charlotte Buchardt Krarup. Jobpatruljen har i denne uge været i Frederikshavn, Sæby og Skagen og opsøgt 71 steder, hvor der arbejder unge mennesker under 18 år. 38 steder var tingene ikke i or den. – Det værste vi opdagede var, at en 15-årig svejser kørte truck og traktor samt brugte vinkelsliber, siger Charlotte Krarup. Til politiet? Disse arbejdsforhold er så ulovlige, at jobpatruljen nu tager kontakt til Arbejdstilsynet. – Og jeg forventer, at Arbejdstilsynet tager affære med det samme og opsøger virksomheden. Når Arbejdstilsynet så har undersøgt forholdene tages der endelig stilling til om jobpatruljen skal gå videre til politiet. – Vi holder et møde med Arbejdstilsynet i august og drøfter alle de sager, vi har afleveret i til dem i løbet af de syv uger, vi har været på jobpatrulje, og hvis de mener, vi skal gå til politiet med sagen fra maskinfabrikken, så gør vi det, forklarer Charlotte Buchardt. Sæby og Frederikshavn Der blev som sagt skrevet i alt skrevet 38 rapporter fra Frederikshavn, Sæby og Skagen. – 11 steder havde fritidsjobberne ikke fået ansættelseskontrakter. Seks steder havde de kontrakter, men de var ikke underskrevet af forældrene. – Hvis de unge har været ansat i længere end en måned og har mere end otte timer om ugen skal de have en ansættelseskontrakt. Ellers er ikke omfattet af funktionærloven og kan dermed ikke kræve løn under sygdom. eller løn under opsigelsesperioden. Charlotte Krarup siger, at det især er i småbutikker, cafeer og isbarer, at de unge arbejder uden kontrakt. – Og jeg er sikker på, at arbejdsgiverne godt er klar over, at de unge har krav på en kontrakt. Tunge løft Hun oplyser, at når der ikke er en kontrakt, kan arbejdsgiveren sige de unge op fra den ene dag til den anden. Har de derimod kontrakt, så kan de kun siges op til den kommende første i måneden, og skal så have løn i den måned. D.v.s. at hvis de bliver sagt op i midten af august, så har de unge ifølge loven krav på løn i august og i september, fordi de har det man kalder funktionærstatus. Et andet tilbagevendende problem er at de unge har for tunge løft. – De må kun løfte 12 kg, og det svarer til en kasse med tomme ølflasker. Endelig var der fem steder, hvor de unge færdes i lokaler, hvor der udskænkes alkohol. – Er de for eksempel opvaskere, må de gerne gå ind med rene glas, men de må ikke være i lokalet hele arbejdsdagen.