Jørgen de Mylius er blevet ridder af Dannebrog

En fornem orden af kongehuset.

Jørgen de Mylius er blevet ridder af Dannebrog

Den 67-årige Jørgen de Mylius fik sig noget af en overraskelse, da posten kom med en anbefalet pakke.

Dronning Margrethe har netop benådet den kendte radio- og tv-vært med titlen ridder af Dannebrogordenen.

Det oplyser Jørgen de Mylius til ugebladet Her&Nu.

- Jeg vidste godt, at en række mennesker, blandt andre DR's generaldirektør havde indstillet mig, men jeg havde ikke regnet med det. Men jeg har på den anden side heller ikke rigtigt gjort noget, der skulle gøre, at jeg ikke kunne modtage det. Ud over en parkeringsbøde i ny og næ, siger Jørgen de Mylius til Her&Nu.

Titlen betyder, at den 67-årige "Mylle" skal i audiens hos dronningen for at takke for hæderen. Jørgen de Mylius er meget glad for at modtage ordenen, oplyser han til ugebladet.

- Jeg har nu ikke haft den på endnu, men det skal jeg da prøve. Jeg glæder mig da til at skulle ind til dronningen og sige tak. Jeg har aldrig rigtigt haft noget med de kongelige at gøre før. Ikke engang som DJ til et hofbal. Men det kan jeg måske nå endnu? Haha. Nu må jeg finde min smoking. Sådan en har jeg. Men de hvide handsker skal jeg nok ud og købe. Det går nok, lyder det.

Dannebrogordenen blev indstiftet af kong Christian 5. i 1671 og uddeles til danskere, der har ydet en fortjenstfuld civil eller militær embedsgerning samt har ydet en særlig indsats inden for kunst, videnskab eller erhvervsliv.

Det er typisk få kulturfolk, der modtager et ridderkors. Af andre kulturpersonligheder har blandt andet Susanne Bier og Jytte Abildstrøm også modtaget titlen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.