Jørgen Kallan har tegnet og cyklet en del

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Eksempler på Jørgen Kallans tegninger fra bogen. Privatfoto

Kunstneren og nu også forfatter Jørgen Kallan indleder sin nye bog med et citat af Pia Tafdrup: "Jeg fik det, dette mit ene liv. Hvad skal jeg bruge det til?"

Jørgen Kallan svarer for sit vedkommende: Jeg har tegnet og cyklet en del", og det fortæller han så om i sin nyudkomne bog "Billedet - det evige nu".

Han fortæller om sin barndom i Odense, hvor han allerhelst ville tegne og syntes, at regning og matematik var dagens mysterium.

Ungdommen bliver grundigt behandlet. Han har en stor interesse for flyvemaskiner, er flipper i 70’erne og mødte Amdi Petersen og den tids største vindmølle samt diverse ture i Kærlighedskarrusellen.

Men så blev han vendelbo. "På et sommerkursus i Vrå med Broby Johansen oplever jeg det intense lys over Vendsyssel og tænker: Her vil jeg tilbage."

Jørgen Kallan fortæller om, at han sagde nej tak til fast ansættelse hos Aarhus Parkvæsen og flytter, ved hjælp af lidt tilfældige kontakter, til Tolne af alle steder.

"Og sikken et skifte fra en baggård i Aarhus til førstesalen på en bondegård langt ude i ingenting, hvor jeg i min kikkert i stuen kunne se over til Råbjerg Mile og skibene runde Skagen, et øde, hvor kun posten og musvågen kom forbi".

Bogen fortæller også om forskellige strejftog, blandt andet om en cykeltur til Aalborg efter the. De mange lokaliteter og oplevelser undervejs giver luft under vingerne til en række fortællinger.

Jørgen Kallan er en flittig og alsidig kunstner, der benytter sig af mange forskellige udtryksformer: tuschtegninger, akvareller, linoleumstryk, acrylmaling og skulptur, og bogen er rigt illustreret med eksempler på disse. I almindelighed skal billederne ikke illustrere teksterne. De har deres eget liv, ligesom billederne har deres.

"Billedet - det evige nu" er udgivet på Lokalforlaget Løkken og redigeret af Peter Ussing, omslaget er tegnet af Jørgen Ussing efter en akvarel af Jørgen Kallan. Layout: Løkken Press v/Vagn Sørensen.

Bogen kan blandt andet købes på Løkken Bibliotek og Betty Mogensens Boghandel.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.