Jørgensen spiller sig i semifinale i Sydney

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen er klar til semifinalen i Australian Open efter sejr over kineser.

Jørgensen spiller sig i semifinale i Sydney Foto: POLFOTO/AP

Jørgensen spiller sig i semifinale i Sydney Foto: POLFOTO/AP

Danmarks formodet bedste mandlige badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen er klar til semifinalen i Superseries-turneringen Star Australian Open i Sydneys olympiske park.

Her skal han møde Viktor Axelsen, som senere fredag også besejrede sin modstander i kvartfinalen.

Jan Ø. Jørgensen, som er tredjeseedet i turneringen, vandt i tre sæt over sjetteseedede Zhengming Wang fra Kina. Det afgørende sæt vandt Jan Ø. Jørgensen med 8-21.

Danskeren havde vundet første sæt med 21-18. Andet sæt tabte Jan Ø. Jørgensen 16-21. Det lykkedes ham aldrig at komme foran i andet sæt. Fra stillingen 1-1 var Jan Ø. Jørgensen konstant bagud, og han tabte sættet.

Så tog den danske topspiller til gengæld revanche i det afgørende tredje sæt, som han vandt med 21-8 og var aldeles suveræn.

Også damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er klar til semifinalen efter kvartfinalesejr på 21-14 og 21-17 over et par japansk par. Danskerne styrede kampen og var aldrig rigtigt i problemer mod japanerne.

Første sæt var der aldrig spænding om og i andet sæt satte danskerne tommeskruerne på modstanderne ved stillingen 7-7. Derfra kom de aldrig bagud igen.

Christinna Pedersen skal kun spille én semifinale lørdag. For sammen med Joachim Fischer blev hun stoppet i mixeddouble.

Det tredjeseedede danske par tabte kvartfinalen i Australian Open med 19-21 i det afgørende tredje sæt mod Chun Hei Reginald Lee og Hoi Wah Chun fra Hongkong.

Danskerne havde tabt første sæt med 16-21 og vundet andet sæt med 21-13. Tredje sæt blev imidlertid ikke danskernes.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.