Jøwt hitter og giver travlhed i CD Baren

Allan Olsens nye album en eftertragtet sag, der giver travlhed som aldrig før i CD Baren

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Du kan selv cykle ud og hente to kasser hos min far på Vogeliusvej, sagde Allan Olsen, da Ole Wittrup løb tør for Jøwt-cd’er. Foto: Peter Broen

VENDSYSSEL:Allan Olsens ”Jøwt” topper hitlisten kun overgået af David Bowies første album i 10 år, og i CD Baren i Søndergade i Frederikshavn er humøret også helt på toppen.

Ole Wittrup, der driver den lille musikforretning, kniber sig selv i armen - når han ellers kan få tid.

De seneste tre uger har han næsten uafbrudt langet Jøwt-cd’er over disken eller slikket på frimærker til de mange Olsen-album, han eksporterer ud af landsdelen.

Den erfarne musiknørd har lært postnumre på så eksotiske destinationer som Mørke, Padborg, Svendborg, Spøttrup, ja, selv Olsen-fans fra Hellerup og Aalborg har fået tilsendt Olsens hjemstavnsalbum.

1400 eksemplarer

- Hvor heldig kan man være? Jeg har solgt tæt på 1400 eksemplarer af ”Jøwt” og har hentet, det der svarer til en tredjedel af årets omsætning på knap tre uger. Det er helt vildt, siger Ole Wittrup - og langer endnu to Jøwt’er over disken til en ung mand.

- Den ene er til min far i København, siger den unge mand, mens næste kunde i køen skal have ”Jøwt” pakket ind som påskeæg til ægtemanden.

Og sådan kunne vi blive ved.

Mest sælgende album

- Hele weekenden slikkede jeg frimærker og pakkede til kunder rundt omkring i landet. Jeg har vel sendt de første 300 cd’er med posten, siger Ole Wittrup, der aldrig har oplevet noget lignende.

- Da jeg for 20 år siden var hos Radiomontøren, solgte vi 600-700 eksemplarer af Niels Hausgaards ”Kunst”, og nogle år efter solgte vi max 600 stk. af Ib Grønbechs ”Så går tiden med det”, så Jøwt må allerede efter små tre uger være det mest solgte og hurtigst sælgende album i Frederikshavn nogensinde, siger Ole Wittrup.

Drypper på musikforening

Han har besluttet sig for at donere én krone for hvert solgt album, når Jøwt runder de 1500 - til Musikforeningen Laden, der er ved at indrette sig i nye lokaler i Hobrogade.

- Det er et godt initiativ. Musikforeningen laver koncerter med navne som HP Lange og Tim Lothar, så det støtter jeg gerne, siger musikhandleren, der lige nu oplever de jøweste uger i karrieren.

Udsolgt turné

Imens fortsætter Allan Olsens vendsysselske Verdensturné som ét langt triumftog for udsolgte forsamlingshuse og ekstraforestillinger.

Næste weekend med to koncerter på Gajhede i Skagen og ugen efter to stk. i Glinvadhus i Asylgade i Olsens eget ”Frasawn”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.