Johan Bülow sælger størstedelen af lakridssuccesen

Fra at være et projekt i Bülows køkken er lakridsvirksomheden nu blevet en megaforretning med svensk ejer.

Ritzau
Johan Bülow Foto: Scanpix/Claus Bech
11. juli 2016 10:10

Lakridskongen Johan Bülow har solgt aktiemajoriteten i sit selskab Lakrids by Johan Bülow til den svenske kapitalfond Valedo Partners.

Det skriver Børsen mandag.

På ni år er lakridssuccesen gået fra at være et projekt i Bülows eget køkken sammen med kæresten til at være en stor forretning med produktion i et industrikvarter i Hvidovre. Det er da også en glad Johan Bülow, der nu kan høste frugterne af eventyret.

- Det her projekt har været en lang, vild og positiv rejse. Jeg er stolt af, at det er blevet til en succes, som jeg stadig synes, det er fantastisk sjovt at være en del af, siger han til Børsen.

Bülow forlader dog ikke selskabet og fortsætter som direktør, ligesom han fortsat bevarer en aktiepost i virksomheden, der specialiserer sig i at sælge dyr lakrids i mange formater.

Kapitalfonden er ikke ukendt på det danske marked, da den siden 2013 også har ejet juicekæden Joe & the Juice.

Valedo Partners og Johan Bülow har aftalt at holde prisen for lakridsforretningen for sig selv.

Virksomheden Lakrids by Bülow er vokset støt de seneste år, og sidste år fordoblede virksomheden sit overskud, mens omsætningen steg med 30 procent til 65,6 millioner kroner.

Ifølge selskabets regnskab fra juni skal fremgangen fortsætte ved at udvide salget i nogle af de omkringliggende lande. Blandt andet skal tyskerne lokkes til i højere grad at spise chokoladeovertrukket lakrids i samme grad som danskerne.

Her er det målet, at antallet af forhandlere i Tyskland inden for en nærmere årrække overstiger antallet på det danske marked.

Lakridsbossen siger til Børsen, at kontakten med Valedo har stået på i omkring to år, og at andre potentielle købere er valgt fra, fordi der ikke var samme match på det personlige plan som med Valedo.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...