Johanne Schmidt retter skytset mod Dansk Folkeparti

Enhedslisten retter nu kanonerne mod Dansk Folkeparti og ikke mindst partiets leder, Kristian Thulesen Dahl.

Johanne Schmidt retter skytset mod Dansk Folkeparti

Enhedslisten indstiller nu for alvor sigtekornet mod Dansk Folkeparti og partiets formand, Kristian Thulesen Dahl.

Det sker på partiets årsmøde i København, hvor Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nieslen, fra første færd beskylder Dansk Folkeparti for at stå bag "angrebene på de studerende, på de arbejdsløse og på velfærden".

- Dansk Folkeparti siger, de vil velfærdssamfundet. Men resultatet af deres politik har været færre pædagoger på stuerne, færre besøg fra hjemmehjælperen og flere patienter på gangene, siger Johanne Schmidt-Nielsen, der især går i kødet på Thulesen Dahl selv:

- Til alle de arbejdsløse, der nu står til at falde ud af dagpengesystemet, vil jeg sige: Husk Kristian Thulesen Dahl.

- For det var Kristian Thulesen Dahl, der foreslog Lars Løkke at halvere dagpengeperioden. Var det ikke for Dansk Folkeparti, ville dagpengeforringelserne aldrig være blevet til virkelighed, lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører.

- Dansk Folkeparti byttede efterløn og dagpengeperiode for et par grænsebomme. Hvis Kristian Thulesen Dahl var købmand, så ville han være en meget fattig mand, siger hun i sin årsmødetale.

En tale, hvor der dog ganske som vanligt også blev sendt nogle gevaldige bredsider af sted mod regeringen, der ifølge Johanne Schmidt-Nielsen har kurs mod afgrunden.

- Regeringstoppens selvmordskurs har ikke bare dybt alvorlige konsekvenser for de mennesker, den går ud over her og nu. Kursen er også ved at udslette både Socialdemokraterne og SF, mens partierne på højrefløjen går frem, siger hun.

Regeringspartierne - i al væsentlighed Socialdemokraterne og SF - har siden magtovertagelsen skrumpet gevaldigt, og kernevælgere siver tilsyneladende uophørligt fra medlemskartotekerne.

Vælgere, der ifølge målingerne i stort tal vandrer til Enhedslisten, men også til Dansk Folkeparti, der i enkelte målinger på det seneste har vokset sig større end Socialdemokraterne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.