Johanne Schmidt: Tiden løber ud for de arbejdsløse

Enhedslistens politiske ordfører langer igen ud efter regeringen og statsminister Helle Thorning-Schmidt

Johanne Schmidt: Tiden løber ud for de arbejdsløse

Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslistens politiske ordfører, kritiserer i sin tale 1. maj regeringen for at være mere blå end rød.

Og det er at svigte vælgerne, siger hun:

- Helle Thorning har ret i, at tusindvis af danskere viste hende deres tillid. Helle Thorning, du skylder svar. Svar til alle de mange mennesker, der kæmpede for dig. Der overtalte deres nabo og deres kollega til at sætte kryds ved dig og din regering.

- Du skylder svar på, hvorfor overlægen, advokaten og sådan nogle som mig skal have skattelettelser. Skattelettelser, der bliver betalt af arbejdsløse tømrere, arbejdsløse pædagoger, arbejdsløse sygeplejersker og arbejdsløse industriarbejdere.

- Du skylder svar på, hvorfor der er råd til billigere citronvand, hindbærbrus og cola, når der ikke er råd til at redde de tusindvis af mennesker, der står til at falde ud af dagpengesystemet, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun langer også hårdt ud efter regeringen, for ikke at gøre noget ved situationen for de tusindvis af dagpengemodtagere, som står til at miste deres forsørgelse i andet halvår af 2013.

- Det er ikke ansvarligt at fratage tusindvis af arbejdsløse deres indtægt. I dag er det 1. maj. Det betyder, at om præcis to måneder risikerer 12.000-14.000 danskere at stå uden noget som helst at leve for, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Tiden er ved at løbe ud for de arbejdsløse. Regeringen bliver nødt til at forholde sig realistisk til, at vi står midt i en krise. De ansvarlige bag dagpengeforringelserne bliver nødt til at erkende, at de tog fejl.

- Det er nu, der skal gøres noget for dem, der står til at falde ud af systemet. Dagpengeperioden skal forlænges. Genoptjeningsperioden forkortes. Dét er ansvarlig politik, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.