Johanne Schmidt til Løkke: Fjern fingrene fra velfærden

Skrot skatterabatterne og drop jagten på de fattigste, siger Enhedslisten på 1. maj til statsministeren.

Johanne Schmidt-Nielsen Foto: Scanpix/Ida Marie Odgaard

Johanne Schmidt-Nielsen Foto: Scanpix/Ida Marie Odgaard

Han har en forfinet evne til at snuse sig frem til de fattigste. Med enestående præcision finder han frem til dem, der har allermindst.

Og det er ikke for at komme dem til undsætning.

Sådan beskrives statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) af Enhedslistens politiske ordfører, Johannes Schmidt-Nielsen, i hendes 1. maj-tale hos 3F i Kastrup.

- Jeg har godt hørt højrefløjen sige, at alt det der med at tage fra de ledige og de syge, det i virkeligheden handler om respekt for de lavtlønnede.

- Undskyld mig. Tænk lige over den logik. Den lavtlønnede sosu-assistent bliver da ikke rigere af, at hendes fyrede kollega bliver fattigere, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Regeringens planer om en skattereform, køb af kampfly og krav om besparelser i kommunerne nedbryder samfundet, mener hun.

- Så Lars Løkke Rasmussen: Træk trøffeltrynen til dig, drop dine kampfly, skrot dine skatterabatter til de mest velstillede og fjern fingrene fra vores velfærd.

Johanne Schmidt-Nielsen langer desuden ud efter Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. Dansk Folkeparti forsøger at fremstå som et arbejderparti, men det er spil for galleriet, lyder det.

- Hulu bulu, Kristian, hvor er du henne? Du er formand for det største parti i blå blok. Du er alt for stor til at gemme dig bag Lars Løkke.

- Jeg har hørt dig sige, at Dansk Folkeparti er et arbejderparti. Men glemmer du, så husker vi, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Ud over at afskaffe efterlønnen og forringe dagpengene har Dansk Folkeparti lagt mandater til at skære i kontanthjælpen og i boligydelsen til de danske pensionister, påpeger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Sådan handler et arbejderparti ikke, siger hun.

Regeringen og dens støttepartier er i gang med at rive velfærdssamfundet ned. Men det skal bygges op, mener Enhedslistens politiske ordfører.

- Vi skaber selv det samfund, vi lever i. Den retning, Danmark bevæger sig i, kan ændres, hvis vi vil. Det er ikke en naturlov, at de rigeste skal blive rigere, og at de, der har mindst, skal have endnu mindre, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.