Johanne Schmidt: Uforskammet smædekampagne mod skolen

Johanne Schmidt-Nielsen raser mod regeringsindgrebet i lærerkonflikten fra talerstolen på EL's årsmøde.

Johanne Schmidt: Uforskammet smædekampagne mod skolen

Regeringen - anført af finansminister Bjarne Corydon (S) - har ført en smædekampagne mod den danske folkeskole.

Så hård er kritikken fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, som i sin tale på Enhedslistens årsmøde tager skarpt afstand fra regeringens indgreb i lærerkonflikten.

- Bjarne Corydon, du taler om modernisering. Det er ikke moderne at tromle sin vilje igennem. Det er ikke moderne at fratage medarbejderne deres indflydelse. Kæft, trit og retning er hamrende gammeldags.

- Og den smædekampagne mod vores fælles skole, som KL og regeringen har igangsat, er direkte uforskammet, siger hun.

Mens Johanne Schmidt-Nielsen står på talerstolen på årsmødet, bliver regeringsindgrebet færdigbehandlet i Folketingssalen.

Regeringen har sikret sig flertal udenom sit normale støtteparti, men Enhedslistens frontfigur roser lærerne for at have kæmpet imod under den fire uger lange lockout.

- I de seneste par uger har vi set solidaritet i vores gader og stræder. Vi har set vilje og mod til at slås for vores velfærd, til at slås for rimelige vilkår for lønmodtagerne her i landet.

- Vi har set en styrke, som jeg tror har overrasket de fleste. Også regeringstoppen, siger hun.

Johanne Schmidt-Nielsen erkender, at der er behov for forbedringer af folkeskolen. Men frem for at ændre lærernes arbejdstidsregler burde regeringen have taget fat på en række andre områder.

Færre elever i klasserne, mere efteruddannelse til lærerne, afskaffelse af nationale test og standardiserede elevplaner, lyder nogle af forslagene.

- Der er meget, vi kan gøre. Der er meget, vi skal gøre. Men at tro, skolen bliver bedre af, at presse én model ned over hovedet på alle og at forringe lærernes forberedelsestid. Helt ærligt, jeg tror ikke engang, at regeringen selv tror på det, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.