Udland

John F. Kennedys datter er tæt på diplomatisk topjob

Caroline Kennedy kan blive USA's næste ambassadør i Japan. Jobbet anses som en af de mest prestigefyldte.

John F. Kennedys datter er tæt på diplomatisk topjob

Caroline Kennedy, datter af den tidligere præsident John F. Kennedy, er blandt favoritterne til at blive ambassadør for USA i Japan.

Ifølge flere amerikanske aviser er præsident Barack Obama tæt på at udnævne Caroline Kennedy til den prestigefyldte diplomatpost. Det siger en embedsmand i Washington til nyhedsbureauet AFP.

Den 55-årige Caroline Kennedy var blandt de første til at støtte Obama, da han indledte kampen for at blive nomineret som Demokraternes præsidentkandidat i 2008.

Der er tradition for, at jobbet i Tokyo går til højt profilerede personer. Både den tidligere vicepræsident Walther Mondale og eks-senatorer som Mike Mansfield og Howard Baker har været ambassadører i Japan.

Den pågående strid mellem Japan og Kina om en ubeboet gruppe øer samt uroen på den koreanske halvø, hvor Nordkorea truer både Sydkorea og USA, gør stillingen som ambassadør i Japan vigtigere end normalt ifølge AFP.

Visse kommentatorer i Washington har argumenteret for, at det måske vil være fornuftigt at udpege en mere erfaren diplomat til jobbet på grund af kriserne og springe Caroline Kennedy over.

Men hendes chancer anses for at være forbedret efter Obamas udnævnelse af John Kerry som udenrigsminister. John Kerry var en nær ven af Caroline Kennedys onkel, den afdøde senator Edward Kennedy.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.