John Nielsen efter træning: Nu er Magnussens nerver væk

Formel 1-kører Kevin Magnussen fik kørt mange omgange under træningen og har mere at byde på, mener ekspert.

Kevin Magnussen fik fredag kørt en solid træning i sin debut i Formel 1, og den unge dansker har endnu mere fart i McLaren-raceren til resten af weekenden.

Det mener den tidligere topkører John Nielsen, som følger Magnussen tæt i australske Melbourne.

- Nu er nervøsiteten væk. Jeg tror, at vi får en helt anden og mere cool Magnussen at se i morgen (lørdag, red.). Jeg tror kort sagt, at han sparker røv, siger John Nielsen til Ritzau.

Magnussen drønede under begge runder af fredagens træning ind blandt de 10 bedste. I de første 90 minutter kørte han næstflest omgange af alle, og det var en del af McLarens plan, mener John Nielsen.

- Det vigtigste for ham var at få så mange omgange som muligt, og det har han gjort. Han har kørt det program igennem, man havde sat ham til, siger John Nielsen.

Magnussen har trænet i timevis i en Formel 1-simulator, så han kender alle kurver af banen i Albert Park. Men da det ikke er en permanent racerbane hele året, handler det om at få så meget erfaring med asfalten i virkeligheden som muligt, lyder det.

- Selvom man har data fra sidste år, så er banen lidt anderledes i år. Og det skal han ud at opleve for at finde ud af, hvor den er ujævn henne i forhold til, når han har kørt i en simulator, siger John Nielsen.

McLarens biler klarede træningerne uden de store problemer - i modsætning til blandt andet Mercedes, hvor Lewis Hamilton måtte afbryde sin første træning efter en halv omgang.

Kevin Magnussen skal lørdag køre sin sidste træningsrunde, før han skal kæmpe om startpladsen i kvalifikationen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.