John Nielsen: Nu har Magnussen støbt sin Formel 1-sokkel

Kevin Magnussen er et lige så stort talent på en racerbane som Michael Schumacher, lyder det.

Kevin Magnussen står over for en kæmpestor opgave, når han søndag skal køre sit første Formel 1-grandprix nogensinde mod verdens bedste racerkørere.

Men den unge dansker beviste lørdag i australske Melbourne, at han kan være med i toppen af Formel 1-verdenen, da han sikrede sig den fjerdebedste startplads under en svær og regnglat kvalifikation.

Den tidligere topkører John Nielsen tror på, at Magnussen kan komme på podiet i australske Melbourne.

- Han har fat i det her. Han er et naturtalent som Vettel, Schumacher og Senna, og han har lugtet lunten. I dag (lørdag, red.) har han støbt soklen i Formel 1. Han er kommet ind med et kæmpe knald, siger John Nielsen.

- Helt ærligt, hvis han får en god start, og han ligger treer eller femmer, så tror jeg ikke, at vi får nogle problemer, tilføjer motorsport-eksperten.

Den tætte trafik i Formel 1-feltet kan dog blive en udfordring for Magnussen, lyder det.

Danskeren kørte med blandt de hurtigste i alle tre runder af kvalifikationen. Holdkammeraten hos McLaren, Jenson Button, blev forhindret i at give den fuld gas på sidste omgang, da der var gult flag. Det betød, at Button sluttede uden for top-10.

Ifølge John Nielsen udvikler Magnussen sig hurtigt, og han er halet tættere ind på sin erfarne holdkammerat i løbet af træningerne i Melbourne.

- Det er helt klart, at McLaren har Kevin Magnussen, fordi han leverer noget. De ved også, at han er hurtigere på en enkelt omgang end Button, siger John Nielsen.

Selvom Magnussen aldrig har kørt et grandprix før, kan erfaring vise sig at være meget lidt værd søndag, mener John Nielsen.

Han henviser til de mange nye ændringer i Formel 1, som gør, at selv de største veteraner i feltet skal bruge tid på at vænne sig til bilerne.

For eksempel må de 22 Formel 1-kørere nu blot bruge 100 kilo brændstof per løb. Tidligere var der ingen øvre grænse, hvilket betyder, at man nu skal til at tænke over benzinforbruget.

- Jeg tror sådan set, at alle starter på samme niveau, siger John Nielsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.