John Terry har haft en broget karriere

Succes og skandaler har præget John Terrys fodboldkarriere. Torsdag blev han dømt skyldig for racisme.

John Terry har haft en broget karriere

Torsdag idømte det engelske fodboldforbund (FA) Chelsea-anfører John Terry en karantæne på fire spilledage samt en bøde på 220.000 pund, svarende til 2,1 millioner kroner, for racisme mod Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand.

Det er ikke første gang, at John Terry er involveret i en skandale. Her er et overblik over forsvarsspillerens karriere:

* 1980: Bliver født 7. december i London.

* 1991: Tilknyttes ungdomsafdelingen i West Ham United.

* 1995: Skifter til Chelsea.

* 1998: Får debut for Chelsea i en kamp mod Aston Villa.

* 2001: Er en af fire Chelsea-spillere, som bliver trukket to uger i løn af klubben for dårlig opførsel på et Heathrow-lufthavnshotel dagen efter terrorangrebene mod USA 11. september.

* 2002: Bliver sammen med holdkammeraten Jody Morris frikendt i en voldssag i forbindelse med en bytur.

* 2003: Får debut for England i en kamp mod Serbien & Montenegro.

* 2004: Udpeges som Chelsea-anfører. Han erstatter franske Marcel Desailly.

* 2006: Bliver af landstræner Steve McClaren udpeget som engelsk landsholdsanfører. Han erstatter David Beckham på posten.

* 2008: Brænder sit forsøg i straffesparkskonkurrencen i Champions League-finalen mod Manchester United. Havde han scoret, havde Chelsea vundet, men United ender med at vinde.

* 2009: Chelsea forsvarer John Terry i sag om, at han angiveligt har modtaget penge for at stå i spidsen for en rundvisning på Chelseas træningsanlæg.

* 2010: Det kommer i januar frem, at John Terry angiveligt har haft en affære med den franske model Vanessa Perroncel, som tidligere har haft et forhold til Terrys holdkammerat Wayne Bridge.

* 2010: Får i februar frataget anførerbindet på landsholdet. Senere på måneden nægter Wayne Bridge at give hånd til John Terry i forbindelse med en kamp mod Manchester City, som Bridge spiller for.

* 2011: Udnævnes i marts igen til engelsk anfører af landstræner Fabio Capello.

* 2011: Anklages i oktober for racisme af den mørkhudede Queens Park Rangers-spiller Anton Ferdinand i forbindelse med en Premier League-kamp. John Terry nægter sig skyldig.

* 2011: Det kommer frem, at John Terry skal i retten i racismesagen.

* 2012: 3. februar fratager FA anførerbindet på landsholdet fra John Terry på grund af racismesagen. Beslutningen tages uden at inddrage landstræner Fabio Capello. Fem dage senere træder Capello tilbage som landstræner.

* 2012: Bliver i april vist ud i Champions League-semifinalen mod FC Barcelona. Han misser finalen med karantæne. Chelsea vinder finalen over Bayern München.

* 2012: Bliver 13. juli af retssystemet renset i racismesagen.

* 2012: 27. juli meddeler FA, at forbundet selv vil indlede en sag mod John Terry.

* 2012: 23. september annoncerer John Terry sit landsholdsstop, fordi sagen gør hans position på landsholdet "uholdbar".

* 2012: Idømmes 27. september en karantæne på fire spilledage samt en bøde på 220.000 pund, svarende til 2,1 millioner kroner, for racisme.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.