Johnson har plan om igen at suspendere parlamentet

Vi fremsætter "meget snart" et forslag til en brexit-aftale med EU, siger den britiske premierminister.

Den konservative britiske premierminister, Boris Johnson, har en plan om at suspendere parlamentet en gang til for at kunne gøre sine lovforslag klar.

Men det vil blive gjort på en måde, så det bryder med en afgørelse fra højesteret i sidste uge, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Johnson suspenderede Underhuset 10. september. Angiveligt for at gøre sit lovkatalog klar frem til dronningens tale i parlamentet 14. oktober.

Modstandere af brexit så det som et forsøg på at lamme parlamentet op til den britiske udtræden af EU 31. oktober. Det gav højesteret modstanderne ret i.

Johnson siger tirsdag formiddag, at han "meget snart" vil komme med nye forslag til en brexit-løsning.

De britiske medier har hele morgenen skrevet, at det vil blive bekendtgjort tirsdag under Det Konservative Partis landmøde i Manchester. Det handler om en alternativ plan for grænsen mellem EU-landet Irland og den britiske provins Nordirland.

- Vi vil fremsætte et meget godt tilbud. Vi vil være i stand til at fremlægge det meget snart, siger Johnson.

Ifølge flere britiske medier handler det om at etablere toldcentre i begge de irske områder, men flere kilometer væk fra grænsen. Men Johnson siger til BBC, at det ikke indgår i hans plan.

Den irske vicepremierminister Simon Coveney kalder forslaget, som det er præsenteret af de britiske medier, en "non-starter". Han mener, at Irland og EU ikke kan tage forslaget alvorligt.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.