Jokes og hysteri på nettet efter Ekstra Bladet-karantæne

Politikere og journalister er røget i totterne på hinanden, efter to journalister har fået forbud fra Borgen.

Jokes og hysteri på nettet efter Ekstra Bladet-karantæne

Både politikere og journalister føler sig ramt på den faglige stolthed i sagen, hvor en journalist og en fotograf fra Ekstra Bladet har fået karantæne fra Folketinget.

Onsdag blev journalist Martin Olsen og fotograf Anthon Unger udelukket fra Christiansborg, efter at de havde forsøgt at få en kommentar fra De Konservatives leder, Lars Barfoed.

Journalisten stillede fire spørgsmål om, hvorvidt der var tale om en vennetjeneste, da Barfoed fik en lejlighed på Frederiksberg, og den sag har fået politikere, journalister og andre til tasterne på de sociale medier.

- Folketingets retspraksis: Journalisten, der overbrækkede et mødeværelse, fik 3 mdr. Ham, der stillede et relevant spørgsmål, fik 6, skriver politisk kommentator Henrik Qvortrup på Twitter.

Han henviser dermed til den journalist fra BT, der brækkede sig og blev fundet med bukserne nede om anklerne efter en fest i presselogen på Christiansborg.

På Facebook er journalist Mads Brügger oprørt over sagen:

- Så har man hørt det med. Formanden for presselogen på Christiansborg, DR's Henning Olsson, synes bare, det er rigtigt fint, at Ekstra Bladet har fået seks måneders karantæne fra Christiansborg.

- Jeg synes til gengæld, det er særdeles problematisk med en journalist, der bifalder, at andre journalister udelukkes fra at dække folkestyret, og så kaster det nok engang lys på, hvor problematisk en konstruktion, presselogen er.

Journalist Line Holm Nielsen har en opfordring til sine kolleger om, hvordan sagen kan håndteres. På Twitter skriver hun:

- Synes alle reportere skulle do as preached fra præsidiet og ignorere politikerne i en uge. Ville give nytænkt, interessant journalistik.

Venstres Søren Pind er kendt for at have en holdning til alting, og det gælder også denne sag. Han skriver på Facebook:

- En del journalister er i oprør og taler om censur på Christiansborg og så videre. Lad mig slå en ting fast: Hold op med at brække jer i vores udvalgslokaler. Lad være med at jage os rundt som vilde dyr i et realityshow.

- Når det er sagt, synes jeg, det er synd, hvis det ender med, at vi tager endnu et skridt væk fra det åbne parlament, vi var engang. Det ville være et kedeligt skridt, hvis Christiansborg blev en fæstning i forhold til offentlighedens repræsentanter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.