Holland

JOM får fodfæste i Holland

JOM Rustfri er flyttet til større lokale og er nu rykket ind på det hollandske marked

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

JOM Rustfri producerer rustfrie leverancer til fødevareindustrien, og smed Henrik Plejdrup har styr på den specielle svejseteknik. Foto: Klaus Madsen

Sidst i november sagde JOM Rustfri farvel til virksomhedens gamle produktionshal på Industrivej 28 for at flytte lidt længere ned ad Industrivej til nr. 32 og den nye produktionshal, som er dobbelt så stor som den gamle. JOM Rustfri arbejder - som navnet siger - i rustfri materialer til fødevareindustrien, som omfatter mejerisektoren, mikrobryggerier, fiskeindustrien, den farmaceutiske industri og industrikøkkener. Sidstnævnte tegner sig for omkring en tredjedel af omsætningen, og netop den produktion er inde i en rivende udvikling. Ny medejer Den 1. januar 2007 flyttede Henrik Sloth fra produktionen til administrationen i kompagniskab med Michael Hansen. Særlig JOM¿s produktion af specialmaskiner til store køkkener indenfor plejehjem og hospitaler har været i vækst, og det blev efterhånden for meget for Michael Hansen alene at holde overblikket og styr på kontakterne, kunderne og leveringsterminer. Selvstændig Henrik Sloth fortæller, at han en overgang selv gik og overvejede, om han skulle begynde for sig selv. Det skulle i givet fald være på timebasis, hvor han med sin værkstedsbil ville lade sig leje ud til kunden, men han kom ikke rigtigt i gang. Imidlertid luftede han flere gange overfor Michael Hansen, at han godt kunne tænke sig at blive selvstændig, og efterfølgende tog Michael Henrik på ordet. Lang erfaring Henrik Sloth har været ansat hos JOM Rustfri i seks og et halvt år, og de seneste tre og et halvt år har hans arbejdsopgaver været koncentreret om produktion, vedligeholdelse og montering af specialmaskinerne til industrikøkkenerne. De samme opgaver varetager han også som medejer, men Henrik Sloth er ikke typen, der udelukkende sidder bag et skrivebord. Han er klædt i en blå kedeldragt, og hjælper stadig til i produktionen, når behovet er der. Holland JOM Rustfri har netop fået foden inden for på det hollandske marked for virksomhedens produktion af specialmaskiner til storkøkkener. Henrik Sloth fortæller, at Holland er en del bagefter på netop det område, og JOM Rustfri er kommet ind på markedet via mund-til-mund og en hollandsk kontakt. JOM Rustfri regner med at afvikle et seminar i Holland sidst i februar, hvor produkterne vil blive demonstreret . Specialmaskinerne kan emballere færdigproducerede fødevarer i afmålte portioner i poser. Maden er 85 grader varmt, posen bliver klemt tomt for luft og derefter hurtig nedkølet til fem plusgrader. Det sker i sjapis, og den metode har JOM Rustfri også selv udviklet. Henrik Sloth forklarer, at den hurtige nedkøling i den lufttomme pose forhindre, at baktier kan udvikle sig.

Forsiden