Jonas Høgh i nye OL-problemer: Spillet er vist forbi

Lørdagens sejladser bød på svenske trusler, et vindhul og to plastikposer for OL-håbet Jonas Høgh-Christensen.

RB PLUS Sejlsportens comeback-kid indtager OL igen Foto: Reuters/Pascal Lauener

RB PLUS Sejlsportens comeback-kid indtager OL igen Foto: Reuters/Pascal Lauener

Sejleren Jonas Høgh-Christensen havde endnu en uheldig dag på vandet og tror ikke længere på en OL-medalje.

Lørdag blev sølvvinderen fra legene i London nummer 16 i begge dagens sejladser i finnjolle, hvilket placerer ham på en samlet 12.-plads.

Humøret var helt i bund, da han skulle forklare alle de ting, der gik galt, efter at han ellers fik et par fremragende starter. Høgh-Christensen havde problemer med et vindhul, et par poser og en svensker.

- Det er super skuffende, siger sejleren i første omgang uden den store lyst til at sige mere.

Han får alligevel samlet sig og begynder at sætte ord på lørdagen, som han sikkert helst vil glemme alt om.

- Jeg var godt med i begge sejladser, og var nummer fem i den første, da der er en tynd episode med den svenske båd, fortæller han.

Svenske Max Salminen mente, at Jonas Høgh-Christensen kom for tæt op på bagbord. Danskeren var dybt uenig. De to sejlere diskuterede længe ude på vandet, inden Høgh-Christensen valgte at tage en straf.

- Han insisterede. Det er helt vild dårlig stil. Jeg har allerede fået en diskvalifikation her til OL, og kan ikke tåle at få en mere, så jeg valgte at tage straffen, siger danskeren, der som straf sejlede to gange rundt om sig selv.

Alternativt risikerede danskeren, at den svenske båd ville nedlægge en protest efter løbet og få medhold.

Det ville i givet fald sende Jonas Høgh-Christensen langt ned i den samlede stilling. Danskeren vurderer, at risikoen for diskvalifikation ville være 50/50.

- Jeg tog straffen med det samme, og tabte en del både på det. Jeg ville forsøge at kæmpe mig op igen, men jeg kom så lige på den forkerte side af klumpen af både, forklarer han.

I lørdagens næste sejlads fik danskeren en anden slags problemer - drilske vindforhold, og de store mængder affald, som flyder rundt langs Rios kyst.

- Jeg førte ved første mærke - endda med et pænt stykke. Jeg havde gjort alt det rigtige og lavede en god start, faktisk sejlede jeg helt vildt godt, men så røg jeg ind i et vindhul og der gik fire både forbi mig.

- På vej tilbage fik jeg en plastikpose på båden to gange. Det tog mig lidt lang tid at opdage, at det var sket.

- Det betød, at jeg skulle om bagved og hænge. Det er noget lort. Det kan ske for os alle sammen, og det er en del af gamet. Jeg var bare uheldig, konstaterer han.

Jonas Høgh-Christensen føler, at han har været forfulgt af uheld ved OL og nævner selv, at det begynder at lyde som en dårlig undskyldning.

Medaljerne virker lige nu meget langt væk for ham. I den samlede stilling er han nummer 12 - og med to sejladser tilbage har han to point op til top-ti, der i næste uge skal sejle medal race.

- Op i røven med det. Jeg er ikke her for at komme i medal race, siger han.

Danskeren har 24 point op til medaljerne.

- Jeg tror, at spillet er kørt desværre. Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig.

- Alt skal klappe, og jeg skal lave to fantastiske sejladser for at have en chance, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.