Jonas Høghs OL-forspring svinder ind

Den danske sejler Jonas Høgh-Christensen må nøjes med en 8.- og en 4.-plads torsdag. Danskeren fører stadig

Jonas Høgh ligger stadig til guld i finnjollen, men torsdag svandt forspringet ind efter to halvsløje sejladser. Foto: Scanpix

Jonas Høgh ligger stadig til guld i finnjollen, men torsdag svandt forspringet ind efter to halvsløje sejladser. Foto: Scanpix

Det lignede den direkte vej mod OL-guld for finnjollesejleren Jonas Høgh-Christensen forud for torsdagens sejladser, men efter en skidt og en akkurat godkendt dansk tur på vandet er spændingen tilbage i bådklassen.
Danskeren fik en 8.- og en 4.-plads torsdag. Konkurrenten i guldkampen - briten Ben Ainslie - viste flotte takter og sluttede foran danskeren i begge sejladser med en 1.- og en 3.-plads.
Jonas Høgh-Christensen er dog fortsat i front samlet, men forspringet svinder ind.
Danskeren fik en dårlig start på torsdagens første sejlads, men fik sejlet sig frem på en fjerdeplads undervejs. Men så opstod der igen problemer for danskeren, der faldt tilbage og sluttede sejladsen som nummer otte.
Hvad værre var, så fik forhåndsfavoritten Ben Ainslie fra Storbritannien gang i sin båd og vandt. Det var første gang under OL, at Ainslie slog Jonas Høgh-Christensen, og det gentog sig i torsdagens anden sejlads.
Her lå Høgh foran rivalen det meste af vejen, men på den sidste strækning mod målstregen blev Høgh overhalet af briten.
Dermed er danskerens forspring i den samlede stilling svundet kraftigt ind.
Sejlerne kan trække den dårligste sejlads fra i det samlede regnskab, det er i danskerens tilfælde torsdagens 8.-plads, mens Ainslie kan smide 12.-pladsen fra fjerde sejlads over bord.
Når de to sejladser er trukket fra i regnskabet har Høgh-Christensen 18 point, Ainslie har 21. Sejleren med færrest point efter de 10 sejladser og medaljesejladsen, der tæller dobbelt, vinder guldet.
Der resterer nu to sejladser samt medaljesejladsen./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.