Jordan sejrer og ødelægger japansk VM-fest

Jordan vandt over Japan, som forspildte muligheden for at kvalificere sig til VM i Brasilien i denne omgang.

Jordan sejrer og ødelægger japansk VM-fest

Japan kunne tirsdag som den første fodboldnation - ud over værtsnationen - have sikret sig adgang til VM-slutrunden i Brasilien i 2014 med et uafgjort resultat mod Jordan.

Men det endte med, at Jordan overraskende vandt 2-1 på hjemmebane over japanerne, som dermed må vente lidt endnu med at indløse billet til næste års slutrunde.

Japan brændte et straffespark i anden halvleg, og dermed kom japanerne ikke tættere på end den reducering til 1-2, som Manchester United-spilleren Shinji Kagawa fik sat ind i det 69. minut.

Det var to minutter senere, at midtbanespilleren Yasuhito Endo brændte fra 11-meter-pletten. Inden Kagawas trøstmål havde Khalil Bani Ateyah og Ahmad Ibrahim scoret for Jordan.

Tidligere tirsdag spillede Australien 2-2 mod Oman, og det betød, at Japan kun skulle bruge et point mere i VM-kvalifikationen for at være klar til VM, men det endte altså med et nederlag.

Japan var det første hold til at kvalificere sig til VM-slutrunderne i 2006 og 2010, og japanerne kan komme med til VM for femte gang i træk.

I 2002 var Japan VM-vært sammen med Sydkorea, så ved den lejlighed var holdet automatisk kvalificeret.

Med 13 point efter seks kampe fører Japan stadig den asiatiske VM-kvalifikationsgruppe B foran Jordan, som med sejren har syv point.

Australien og Oman har hver seks point. De to bedst placerede hold kvalificerer sig direkte til VM, mens nummer tre skal spille play off-kamp mod nummer fem fra den sydamerikanske VM-kvalifikationsgruppe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst